In Nederland zijn velen geschokt door het barbaarse evenement “Gawstrèkke” (ganstrekken) in de Limburgse gemeente Grevenbicht, maar in Australië kunnen ze er ook wat van! Het hoogtepunt tijdens het jaarlijkse Tunarama Festival in Port Lincoln (Zuid Australië) is het wereldkampioenschap “Tuna Tossing” (tonijnsmijten).

tuna tossing

De naam verklapt het al: men neme een tonijn, zet er een paar haken in met een handvat eraan, slinger hem een paar keer rond en gooi hem zo ver in de lucht als je kunt. Wie de tonijn het verste kan gooien, wint de hoofdprijs van maar liefst 3000 dollar.

Alsof het nog niet schokkend genoeg is dat mensen zó met dieren omgaan voor een paar uurtjes ‘vermaak’, gaat het niet om ‘gewone’ tonijnen, maar om de met uitsterven bedreigde blauwvintonijn.

Verschillende vissersbedrijven leverden de 8 kilo wegende blauwvintonijnen aan het evenement. Port Lincoln heeft een van de grootste tonijnindustrieën van Australië.

Bekijk de video van dit barbaarse evenement hieronder:

©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.