Bont voor DierenAnti-bont organisaties vragen aandacht voor het dierenleed dat het gevolg is van het maken van bont en leer. Tijdens de Fashion Week in New York kreeg dierenrechtenorganisatie PETA de hulp van een aantal sterren bij de anti-bont actie. Ook na de Amsterdam Fashion Week hielpen een aantal BN’ers mee aan een landelijke campagne tegen bont.

In de periode van de New York Fashion Week is er een recordaantal dieren in wildklemmen terecht gekomen. Dit meldde de Amerikaanse dierwelzijnsorganisatie Born Free vlak na de Fashion Week. Het gebruik van wildklemmen in natuurgebieden is in de Verenigde Staten niet verboden. Dat blijkt uit een undercover onderzoek van Born Free. Zij deden dit onderzoek om aan te tonen dat er veel dierenleed ontstaat door het gebruik van de wildklemmen voor de bontindustrie.

Tegenwoordig is bont weer hip in de modewereld en om die reden willen anti-bont organisaties extra aandacht vragen voor het dierenleed dat ontstaat door het creëren van bont en leer. Dierenrechtenorganisatie PETA is zo’n organisatie en zij kreeg de hulp van een aantal sterren, onder wie Stella McCartney.

“Er hangt meer aan je bontje.” Dat is het motto van de landelijke campagne die volop aan de gang is in Nederland. Het is een campagne rondom het dierenleed dat te wijten is aan de bontindustrie. De Nederlandse Bont voor Dieren is verantwoordelijk voor de anti-bont actie en Georgina Verbaan en Ahmed Larouz helpen daar graag aan mee. De lancering van een postercampagne is realiteit en op de posters staan Georgina Verbaan en de communicatieprofessional afgebeeld met een bontkraag of bontsjaal om de hals en bloedspetters op het gezicht. Zij hopen hiermee een schokkerende indruk achter te laten. In Amsterdam zijn de posters te vinden en de aftrap van de campagne vondplaats op 14 februari 2012. De campagne is een goede stap in de richting voor een bontvrij Nederland.

Bronnen