Bontindustrie China
©PETA

Helaas zijn er geen straffen voor misbruik van dieren op pelsdierfokkerijen in China. China die ’s werelds grootste vacht exporteur is, levert meer dan de helft van het eindproduct, bont dus,  aan de Verenigde Staten. In China wordt bijna alles met een vacht dat geld oplevert zonder pardon gedood. Vossen, nertsen, konijnen, honden, katten en andere dieren worden gestapeld en in de buitenlucht in draadgazen kooien, zonder enige beschutting tegen slagregen, bevriezing of de brandende zon, 24 uur per dag opgesloten wachtend op een afgrijselijk en weerzinwekkend einde.

Door de ruwe behandeling en intense opsluiting worden de angstige dieren letterlijk gek. Zwangere moederdieren vermoorden vanwege het niet kunnen verbergen van hun nesten, vaak daarom hun eigen baby’s. Ziekte en verwondingen zijn wijdverspreid en de dieren die lijden aan angst geïnduceerde psychose kauwen op hun eigen ledematen en gooien (als de ruimte dit toelaat) zich herhaaldelijk tegen de tralies van de kooi.

Voordat ze worden gevild, worden de arme dieren uit hun kooien gerukt, op de grond geworpen, en doodgeknuppeld. Uit berichten van Undercover onderzoekers van de Zwitserse Animal Protection/EAST International bleek dat veel dieren nog in leven waren en wanhopig worstelden wanneer werknemers hen op hun rug gooiden, om ze vervolgens aan hun poten of staart op te hangen om te villen. Wanneer men begint met het snijden aan de huid en vacht van de poten van de dieren, spartelen de arme weerloze dieren natuurlijk. Werknemers die moeite hebben met het maken van een nette zaagsnede stampen op de nekken en hoofden van de dieren zodat zij netjes kunnen zagen.

Als de vacht tenslotte wordt afgestroopt over de hoofden van dieren, worden hun kale, bloederige lichamen weggegooid op een stapel van degenen die vóór hen waren. Sommige zijn nog in leven, ademen nog amper en knipperen langzaam met hun ogen. Bij een aantal van de dieren blijft het hart zelfs nog vijf tot tien minuten kloppen nadat ze zijn gevild. Een onderzoeker registreerde een gevilde wasbeerhond op de hoop van karkassen die nog genoeg kracht had om zijn bebloede hoofd op te tillen en te staren in de camera.

Toen de onderzoekers naar een andere dierenmarkt in Zuid-China gingen, kwamen zijn eveneens horror tegen. Zij troffen daar honden en katten aan die waren doodgeknuppeld, opgehangen, doodbloedde en waren gewurgd met ijzeren stroppen zodat hun vacht kon worden omgevormd tot snuisterijen. Zij troffen in de kooien honden en katten aan die wegkwijnden in kleine kooien, zichtbaar uitgeput door de erbarmelijke omstandigheden waaronder zij waren vervoerd zonder voedsel of water. Bovendien zagen zij honden en katten met open wonden die stervende waren. De al dode katten waren bovenop de kooien te zien. De nog in leven zijnde dieren waren lusteloos of bang, anderen vochten met elkaar, gedreven door krankzinnig van opsluiting en belichting.

Katje bont
©PETA

Het vervoer van de arme weerloze dieren gaat in grote getallen, zo´n 800 dieren in kooien worden opgestapeld in een vrachtwagen. Kooien met levende dieren worden tijdens het uitladen vanaf de toppen van de vrachtwagen (10 meter van de grond) gegooid waardoor veel dieren verbrijzelde pootjes oplopen. Shocking: veel van de dieren hadden zelfs nog halsbandjes om en toont een stille en verdrietige getuige dat zij ooit iemands trouwe en geliefde metgezel waren, alvorens zij werden gestolen door de weerzinwekkende bontcriminelen.

Dit bont uit China wordt vaak opzettelijk gemarkeerd als bont van andere diersoorten en wordt geëxporteerd naar landen over de hele wereld waar het wordt verkocht aan nietsvermoedende klanten in de winkel. Er is er dus geen manier om te vertellen of je huid draagt van een hond of kat. Om ervoor te zorgen dat deze afschuwelijke horror stopt kan iedereen de petitie tekenen via: .