Bij een undercoveractie van House of Animals heeft de Amsterdamse politie gisteren een illegale handelaar in pomerianen aangehouden, ook dwergkeeshond genoemd. Na onderzoek van een dierenarts werd de pomeriaan in beslag genomen. Het hondje is veel jonger dan aangegeven in het paspoort en illegaal geïmporteerd. Ook zijn er grote twijfels over de verplichte inentingen.

Illegale puppyhandelaar gepakt bij levering Pomeriaan
De in beslag genomen pomeriaan is veel te jong en waarschijnlijk niet goed ingeënt | Foto: Tom de Vos/House of Animals

Karen Soeters doet namens House of Animals aangifte van illegale puppyhandel:

“Het is de tweede keer dat we op deze manier een handelaar aanpakken en ik ben ontzettend dankbaar dat we fijn samenwerken met de politie. Onze melding is dezelfde dag nog opgepakt.”

.

Bekijk de reportage over de undercoveractie van House of Animals:
.

.
De jonge pomeriaan was besteld door het undercoverteam van House of Animals, dat reageerde via een advertentie op Marktplaats . De puppy’s worden in de advertentie voor minimaal 1250 euro aangeboden en dat is inclusief afleveren tot aan de deur. Belangstellenden mochten niet vooraf kennismaken met de pup van hun keuze, dus je weet niet wat je in huis haalt. De betaling moet in contanten en vindt plaats bij aflevering.
.

Politie Amsterdam arresteert Bulgaarse puppykoerier

.
House of Animals doet al jaren onderzoek naar misstanden in de hondenhandel. Op grote schaal worden er nog steeds honden uit (voornamelijk) Oost-Europa geïmporteerd, die niet over de juiste vaccinaties beschikken, meestal te jong en vaak ziek zijn, die stelselmatig onjuist worden geregistreerd, niet goed gesocialiseerd zijn en tijdens hun korte leven slecht behandeld werden. Ook hun moeders leven onder erbarmelijke omstandigheden, vaak opgesloten in betonnen hokken of schuren, waar ze nestje na nestje moeten produceren.
.

Karen’s vlog: Koop geen hondjes op Marktplaats! (video)

.
In de broodfokhandel is de werkelijke herkomst van de dieren lang niet altijd duidelijk, noch betrouwbaar. House of Animals adviseert dan ook dringend om nooit via Marktplaats een puppy te kopen. Karen Soeters:

“Je weet niet wat je in huis haalt en steunt er mogelijk criminele activiteiten mee. Adopteer liever, ga eens naar het asiel. Daar kun je vooraf met je dier kennismaken en de opvang heeft geen commercieel motief.”

Bron:

Marktplaats.nl paradijs voor puppysmokkelaars door falend beleid

©AnimalsToday.nl | House of Animals