Nog steeds blijft het mogelijk om, als je er maar genoeg voor betaalt, te jagen op beschermde diersoorten. Discovery belde recent even rond en kwam tot de schokkende conclusie dat je met een flinke som geld en de juiste papieren zelfs kunt jagen op de zeer zeldzame zwarte neushoorn. Het kost je 90.000 euro, maar daarna mag je het kadaver wel houden. En als je niet zo veel geld hebt, dan kun je altijd een flamingo schieten, want dat kost slechts 75 euro. Hoe zeldzamer het dier, hoe duurder de jachtpartij.

zwarte neushoorn
Zwarte neushoorn | Foto: 25kim via Compfight cc

Eerder berichtte PiepVandaag.nl dat als je 80.000 dollar meeneemt je geheel legaal een buffel, leeuw en een olifant mag doodschieten. De Britse fotograaf David Chancellor fotografeerde vier jaar lang honderden jachtsafari’s in onder andere Tanzania, Zimbabwe, Botswana, Zuid Afrika en Namibië. African Sky Hunting is zo’n organisatie die dit soort gruwelijke jachtsafari’s organiseert.

Vijf dagen op safari om een buffel te schieten is nu in de aanbieding voor 13.985 euro. Wil je drie van de zogenaamde Big Five doodschieten, dan kan dat ook. Voor een leeuw, een buffel en een olifant betaal je 78.500 dollar.

Bij Africa Hunt Lodge kun je met een gids voor slechts 7.000 euro een giraffe doodmaken. Hoe? Dat mag je zelf kiezen… Met een geweer, pijl en boog, kruisboog, explosieven of een pistool, het kan allemaal.

Alleen al afgelopen jaar reisden er bijna 20.000 buitenlandse toeristen naar Afrika voor dergelijke jachtsafari’s, die plaatsvinden in één van de duizenden daarvoor bestemde wildreservaten.

En als er niet voldoende in het wild levende dieren beschikbaar zijn, dan is er geen man overboord. ‘Canned hunting‘ is de oplossing. Een dier laten opgroeien met de intentie om hem, als hij eenmaal volwassen is, genadeloos neer te laten schieten door rijke toeristen. In Zuid-Afrika zijn het onder andere leeuwen die de dupe worden van dit soort barbaarse en duistere praktijken.

Bron: Spitsnieuws ©PiepVandaag.nl