Als je 80.000 dollar meeneemt mag je geheel legaal een buffel, leeuw en een olifant doodschieten. De Britse fotograaf David Chancellor fotografeerde vier jaar lang honderden jachtsafari’s in onder andere Tanzania, Zimbabwe, Botswana, Zuid Afrika en Namibië. African Sky Hunting is zo’n organisatie die dit soort gruwelijke jachtsafari’s organiseert.

Giraffe familie
Giraffe familie | Wikimedia Commons

Chancellor:

“Dit is wat er gebeurt en dat wil ik laten zien. Het is volkomen legaal. Als één van de dieren bedreigd wordt, dan komt er een jaagverbod, zo werkt het. Ik zeg niet: dit is goed of dit is fout, maar ik wil wel dat mensen nadenken over de logica van deze industrie.” 

Vijf dagen op safari om een buffel te schieten is nu in de aanbieding voor 13.985 euro. Wil je drie van de zogenaamde Big Five doodschieten dan kan dat ook. Voor een leeuw, een buffel en een olifant betaal je 78.500 dollar.

Bij Africa Hunt Lodge kun je met een gids voor slechts 7.000 euro een giraffe doodmaken. Hoe? Dat mag je zelf kiezen… Met een geweer, pijl en boog, kruisboog, explosieven of een pistool, het kan allemaal.

Alleen al afgelopen jaar reisden er bijna 20.000 buitenlandse toeristen naar Afrika voor een dergelijke jachtsafari, die plaatsvinden in één van de duizenden daarvoor bestemde wildreservaten.

Chancellor:

“De meeste jagers die ik sprak, kan het niets schelen dat sommige mensen ze weerzinwekkend vinden.”

Klik hier voor het uitgebreide artikel van Vrij Nederland.

©PiepVandaag.nl