Meer dan 35.000 mensen hebben de petitie “Zeg NEE tegen de ivoorhandel” van het International Fund for Animal Welfare (IFAW) ondertekend. Middels de petitie-actie wil de organisatie en diens sympathisanten aandacht vragen voor de toename van de stroperij van olifanten en de illegale handel in ivoor. Afgelopen donderdag werd de petitie overhandigd aan demissionair staatssecretaris Henk Bleker.

Illegale ivoorhandel
Illegale ivoorhandel ©Interpol

Rikkert Reijnen, campaigner voor het IFAW, licht toe:

“De legale handel is een groot probleem aangezien deze de illegale handel in de hand werkt. In 2008 is de laatste grote partij van ‘goed’ ivoor, van dood gevonden olifanten, verkocht en in Azië op de markt gebracht. Dit heeft als gevolg gehad dat de vraag naar ivoor enorm is gegroeid, evenals de illegale handel en stroperij. Het jaar 2011 jaar was een rampzalig jaar voor olifanten, want er is voor 23 ton illegaal ivoor in beslag genomen. In het midden en westen van Afrika worden olifanten bedreigd door stroperij: in het wild levende populaties worden op grote schaal afgeslacht.”

Het IFAW werkt nauw samen met Interpol om criminele organisaties achter de illegale handel van  ivoor te ontmaskeren en op te doeken.

Bron ©PiepVandaag.nl