Manifestatie bij ambassade van Spanje op 4 september
Manifestatie cultureel erfgoedHet Spaanse parlement buigt zich binnenkort over een wetsvoorstel om stierenvechten aan te merken als ‘cultureel erfgoed’.  Mocht dat worden aangenomen, dan zou de Spaanse stierenvechtenindustrie aanspraak kunnen maken op extra subsidiegelden. Die zouden bovendien worden gebruikt om (jonge) kinderen in contact te brengen met deze gewelddadige bloedsport.

Dierenwelzijnsorganisatie World Society for the Protection of Animals (WSPA) is verklaard tegenstander van stierenvechten, zoals tegen alle vormen van ‘vermaak’ waarbij dieren mishandeld of gedood worden. Daarom hebben we de afgelopen maanden opgeroepen om e-mails te sturen naar de Spaanse ambassade om bezwaar aan te tekenen tegen het wetsontwerp.

Spanje heeft een prachtige culturele traditie, waarvoor jaarlijks tal van bezoekers naar het land reizen. Maar het doden van dieren als amusement hoort niet bij een voortschrijdende beschaving. Om het ‘neen’ tegen stierenvechten kracht bij te zetten organiseren WSPA en het Comité Anti Stierenvechten (CAS) op woensdag 4 september a.s. om 12.30 uur een artistieke manifestatie (zie onderstaande foto) voor de ambassade van Spanje, Lange Voorhout 50 in Den Haag (naast hotel Des Indes) onder het motto: #LoveSpainHateBullfights

Manifestatie cultureel erfgoed
Foto: Ursula van de Bunte

U bent van harte welkom!

Persbericht WSPA