De olieramp met boorplatform Deepwater Horizon is inmiddels alweer bijna 5 jaar geleden, maar de schadelijke gevolgen ervan voor mensen, dieren, natuur en milieu zijn nog dagelijks merkbaar. Het hooggerechtshof in Amerika heeft eerder deze week besloten dat BP, eigenaar van Deepwater Horizon en hoofdaansprakelijke, door moet gaan met het betalen van schadevergoedingen.

Deepwater Horizon
Foto: Wikimedia Commons

De oliemaatschappij wilde betalingen laten opschorten, omdat volgens de huidige schikkingen ook uitbetaald moest worden aan partijen die niet direct konden bewijzen schade te hebben geleden door de olieramp.

Boetes

Behalve de schikkingen moet BP ook miljarden aan boetes betalen. Verschillende rechtszaken lopen daarover nog. Het bedrijf heeft in totaal 43 miljard dollar opzijgezet voor de kosten van de nasleep van de ramp.

Aan juridisch getouwtrek en financiële lapmiddelen hebben de getroffen dieren, natuur en milieu natuurlijk geen boodschap en voor BP is het al lang weer ‘Business as usual’. Lees hier meer over de impact van de ramp op het ecosysteem van de Golf van Mexico.

En dat de mensheid niet leert blijkt wel uit dit bericht.

Bron: NOS.nl ©PiepVandaag.nl