De olieramp met de Deepwater Horizon vond plaats in 2010. Miljoenen liters olie kwamen in zee terecht. Nu drie jaar later liegen de gevolgen ervan op het dierenleven in de Golf van Mexico er niet om. Uit een recentelijk rapport van de National Wildlife Federation (NWF) blijkt ook nog eens dat BP (eigenaar van Deepwater Horizon) veel te weinig heeft gedaan de aangerichte schade te herstellen.

Deepwater Horizon
Deepwater Horizon in vlammen | Foto: Wikimedia Commons

“Ondanks het pr-charmeoffensief van BP, is deze ramp nog niet voorbij.” Aldus David Muth, directeur van het NWF herstelprogramma voor de rivierdelta van de Mississippi.

Volgens het rapport zijn er zes keer zoveel dode baby-dolfijnen gevonden in de maanden januari en februari van dit jaar als normaal. Ook zijn er meer dan 1.700 schildpadden gestrand tussen mei 2010 en november 2012. Recentere cijfers zijn niet bekend. Normaal gesproken ligt dat aantal rond de 240 per jaar.

Een civiele rechtszaak loopt op dit moment bij de federale rechtbank van New Orleans om de schuldvraag voor de ramp te beantwoorden.

Hieronder een infographic van de bevindingen van het NWF met betrekking tot de dolfijnen van de Golf van Mexico.

Infographic Deepwater Horizon - drie jaar later
Infographic Deepwater Horizon – drie jaar later – Klik op plaatje zelf voor groter formaat

Bron ©PiepVandaag.nl Brechje van Otterdijk