Na de ramp met de Deepwater Horizon van BP in de Golf van Mexico, nu drie jaar geleden, werd een vijf maanden durend moratorium voor diepzeeboringen afgegeven. De schade van de ramp was en is enorm, een ecologisch drama. Inmiddels is het helaas weer ‘business as usual’ voor de Shell’s en de BP’s van deze wereld en in het bijzonder in de Golf van Mexico.

Een recordaantal boortorens staat namelijk gepland, geplaatst te worden in het gebied dat de ramp en de gevolgen ervan nog lang niet te boven is. Meer dan 60 zullen er in de zeebodem gaan boren naar gas en olie tegen het einde van 2015, met alle gevolgen en gevaren van dien.
Volgens een artikel op de site van persbureau Bloomberg wordt de huidige run naar de Golf van Mexico vooral ingegeven door recente exploratiesuccessen op een diepte van zo’n 6.100 meter en verbeterde technologieën.
Chris Beckett, chief executive officer by Pacific Drilling SA, een bedrijf wat opereert in de Golf, zegt:
“Op dit moment is de Golf van Mexico de snelst groeiende diepwaterregio (voor olie en gas) ter wereld.”
Bron ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Gerelateerde berichten
2 Comments
Reageren is niet meer mogelijk.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Check ons op Instagram
Els vangt hondjes van horrorfokker Eersel op: 'Ze lopen al aan een riempje'
Hier geeft de NVWA toch echt aan dat aanwezigheid van angstige honden een reden is om te handhaven. Beter laat dan nooit...
Dierwelzijn is meer dan alleen de fysieke gezondheid van een dier. Blijft voor mij een raadsel waarom ze niet ingrepen toen er bijna 1000 honden zaten....
Een wonder: vermiste pup Luca na 5,5 jaar terecht - Omroep Gelderland
Laten we vooral doorgaan met het boren naar olie en gas, want deze mensen willen hun macht natuurlijk niet afstaan, want je kunt er hele regeringen mee kopen.
Waarom moeten wij betalen voor olie en gas, waarom zijn die grondstoffen van een paar mensen.
Het is van deze planeet en niet van een persoon.
Dat wij betalen voor eventuele apparatuur, vervaardigen en vervoer oke, maar waarom is bv. het gas in Groningen van de NAM, waarom hebben zij het recht om het duur te verkopen.
Waarom denken boeren dat al het land van hun is, omdat ze een papiertje hebben gekocht.
Deze planeet is voor iedereen en niet voor een paar mensen.
Helemaal eens Jan. Maar wat dacht je van drinkwater, en hoe die écht belangrijke en zeldzame vloeistof verkregen en verhandeld wordt door multinationals als Neslé? Ze persen er mensen voor af en ontnemen een hele bevolking (zoals in Pakistan het geval is) het recht op vrij verkrijgbaar drinkwater. Schandalige praktijken.