In Fosses-La-Ville in België heeft een tijger van het circus Franco Canadien drie mensen aangevallen. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis.

Circus Franco Canadien
Circus Franco Canadien houdt de grootmoeder verantwoordelijk voor het ongeluk omdat zij de kinderen tegen de kooi plaatste voor een foto.

Net voordat de voorstelling zou beginnen werd een extra veiligheidshek voor de kooi van de tijger weggehaald. De grootmoeder stelde daarop voor een foto te maken van haar kleinzoon en -dochter voor de kooi van het dier. Eenmaal voor de kooi haalde de tijger uit en beet onder andere de jongen.

Wilde dieren in circussen brengen een enorm veiligheidsrisico met zich mee. Het komt regelmatig voor dat wilde dieren uit hun verblijf ontsnappen en mensen verwonden of zelfs doden.

“In een Oostenrijkse studie naar ongelukken met dieren in circussen over de hele wereld worden 79 incidenten gemeld tussen 1990 en 1997. In 18 gevallen werd er een mens gedood. De onderzoekers concluderen dat de bekende gevallen slechts een fractie van het totale aantal zijn. Wilde dieren blijven nu eenmaal onvoorspelbaar.”

Aldus dierenbeschermingsorganisatie Wilde Dieren de Tent Uit.

Bron: Nu.nl ©PiepVandaag.nl