De feestdagen zijn voor velen een tijd van gezelligheid, warmte en familie. Miljoenen kalkoenen daarentegen hebben niets om naar uit te kijken: na hun korte en trieste leven belanden zij via de oven op de eettafel. Maar één kalkoen ontspringt dit jaar deze dodelijke dans, gered door de liefde van haar leven.

Pauw

De toekomst van Miss McFeathers zag er somber uit. Als opgroeiend kalkoentje op de pluimveeboerderij Hopetourn farm in Schotland was ze het zwarte schaap van de familie. De andere kalkoenen hadden de pik op haar, waardoor de boer haar scheidde van de pestkoppen. Zo trok ze de aandacht van pauw Pendragon die haar onmiddellijk zag zitten.

De warme gevoelens bleken wederzijds, want vanaf dat moment zijn de twee dieren onafscheidelijk. Als Miss McFeathers zich in haar hok terugtrekt voor de nacht (om niet ten prooi te vallen aan vossen) houdt Pendragon buiten ridderlijk de wacht. Geen andere kalkoen maakt meer kans bij Miss McFeathers, nu ze er zulk kleurrijk gezelschap op nahoudt.

Gelukkig voor het verliefde paar blijken de medewerkers op Hopetourn farm niet helemaal ongevoelig. Het grimmige lot dat Miss McFeathers wachtte, blijft haar door deze ongewone romance bespaard. Zij en haar Pendragon mogen hun leven samen doorbrengen.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde