Zware regenval heeft het zuiden van Brazilië getroffen. Mensen en dieren stierven als gevolg van overstromingen en velen moesten hun huizen verlaten. Gelukkig doen sinds vorige week ook hartverwarmende video’s de ronde, waarbij dieren gered zijn en herenigd met hun baasjes. En wat te denken van de spectaculaire redding van het paard, dat zijn toevlucht zocht op een dak?

Dierengered na overstromingen Brazilië en herenigd met hun baasje
Honden gered na de overstroming en herenigd met hun baasje | Foto: screenshot video Viral Moments/YouTube

Zware regenval in de zuidelijke deelstaat Rio Grande do Sul heeft geleid tot zeer zware overstromingen. Hele gemeenschappen staan onder water en dat vergde inmiddels veel slachtoffers onder mensen en dieren. Door de haast en paniek waarin mensen moesten vluchten zijn veel baasjes gescheiden geraakt van hun huisdieren. De gedachte alleen al doet je rillen. Des te hartverwarmend is het wanneer dieren gered zijn en weer herenigd worden met hun eigenaar:
.

Dieren gered van verdrinking

Naast huisdieren worden ook ontelbaar veel wilde dieren het slachtoffer van overstromingen. Kleine zoogdieren die onder de grond leven zullen verdrinken, net als insecten. En ook boerderijdieren zijn vaak niet in staat om te vluchten, omdat ze vastzitten in een stal of binnen hekken. Beelden van een paard dat het hoge water wist te ontvluchten door op een dakje te klimmen gingen de wereld rond. Want dieren gered van verdrinking brengt mensen gelukkig nog altijd tot medeleven, in een wereld waarin we het elkaar als mensen onderling alleen maar steeds moeilijker maken.
.

.
Bronnen:

Dieren in Rampen geeft ook dieren prioriteit bij crisisbeheersing

©AnimalsToday.nl BVR