PETA heeft Eurocommissaris voor Handel Cecila Malmström in een brief opgeroepen om actie te ondernemen tegen de gruwelijke hondenleer-industrie.

hondenleer
De slacht van honden in China voor de leerindustrie | Foto: screenshot video PETA

Al eerder plaatsten wij een bericht over de schrijnende undercoverbeelden die een medewerker van PETA in november 2014 heeft gemaakt in een hondenslachthuis in China. Op de beelden is te zien hoe honden schreeuwen en kronkelen van de pijn nadat ze met een houten knuppel zijn geslagen. Ook is te zien hoe de honden happen naar adem nadat hun keel is doorgesneden. Hierna wordt de huid van de – soms nog levende – honden geript om vervolgens tot leren accessoires zoals handschoenen te worden verwerkt welke over de hele wereld worden verkocht.

Schapenleer
Volgens een medewerker van het slachthuis worden er 200 honden per dag afgemaakt. Tijdens het maken van de undercoverbeelden zaten er in het slachthuis zo’n 300 honden te wachten op een gruwelijke afslachting. De producten van hondenleer worden vaak bewust verkeerd gelabeld als schapenleer. Een meerderheid van de consumenten in de Europese Unie zou deze producten niet kopen als ze wisten dat het leer afkomstig is van honden.

In de Europese Unie is de verkoop van honden- en kattenbont op grond van Verordening 1523/2007 verboden. Volgens PETA zou het een logische stap zijn – ook vanuit ethisch oogpunt – om dit verbod uit te breiden naar de verkoop van honden- en kattenleer. PETA hoopt dat de Europese Unie na het ontvangen van de brief spoedig actie zal ondernemen.

Bron: PETA ©PiepVandaag.nl Lianne Raat