Nu leren handschoenen en andere accessoires op veel verlanglijstjes staan, waarschuwt PETA consumenten voor de bloeiende hondenleerindustrie in Oost-China, van waar leer voor kleine accessoires over de hele wereld worden geëxporteerd. Zoals eerder verslagen door Reuters deze, heeft een onderzoeker van PETA Azië een paar handschoenen van hondenleer bemachtigd, samen met nooit eerder vertoonde beelden van medewerkers in de Chinese provincie Jiangsu, waar de hondenslachting een regionale handel is.

hondenleer
Onbehandelde hondenhuiden | Foto”PETA

Voor het verkrijgen van hondenleer worden doodsbange honden gegrepen met een metalen lus aan een stok, waarna ze worden ze neergeknuppeld en hun keel doorgesneden. De huid van het dier wordt er daarna afgesneden en de onderzoeker van PETA Azië zag hoe medewerkers de huid van de honden afstroopten terwijl de honden nog steeds leefden. De onderzoeker heeft ook verslag gelegd hoe hondenhuiden gebruikt worden voor dameshandschoenen, werkhandschoenen voor mannen en andere producten die over de hele wereld geëxporteerd worden.

Een hondenslachter vertelde de onderzoeker van PETA Azië dat de faciliteit per dag 100 tot 200 honden neerknuppelt en vilt. Ongeveer 300 honden werden gehouden op het erf en sommigen proberen verwoed over andere honden te klimmen in een poging te ontsnappen uit de overvolle cel. Ook al is de hondenvleesindustrie in China bekend, dit is de eerste keer dat de productie van Chinees hondenleer op video is vastgelegd.

hondenleer
Handschoenen van hondenleer | Foto: PETA

PETA Nederland-oprichter Ingrid Newkirk:

“Nu er heel veel groothandel retailers zijn die goedkoop leer uit China importeren, wie kan dan zien dat die bekleding, leren handschoenen of portemonnees gemaakt zijn van hondenhuid of niet? PETA roept alle consumenten in de wereld op om de verschrikkingen te herinneren die honden en andere dieren ondergaan tijdens de slacht en veilige, veganistische keuzes te maken voor kleding en accessoires tijdens de feestdagen en iedere andere dag.”

WAARSCHUWING: onderstaande undercoverbeelden van PETA van de hondenslachting in China zijn zéér schokkend!

Persbericht PETA