Het waren angstige momenten voor de hond die zaterdag vast kwam te zitten in een duiker langs de Oude Maas bij Barendrecht (ZH). De pitbull was ervandoor gegaan achter een eend aan het water in en kwam in een duiker terecht, waarin al eerder honden vastzaten. Die overleefden het helaas niet.

Oude Maas
De Oude Maas bij Barendrecht | Foto: Steven Lek/Wikimedia

In de duiker zit een luchtbel, dus de hond kon ademhalen tijdens zijn hachelijke avontuur. Volgens zijn baasje rende hij achter een eend aan het water in en kwam zo in de buis terecht, vermoedelijk door een sterke stroming. Ze zijn zelf ook nog het water ingegaan maar toen was de hond al onbereikbaar, aldus de eigenaresse.

Duikteam

De brandweer moest eraan te pas komen om de pitbull uit zijn benarde positie te redden. Maar vlak voordat het duikteam arriveerde kwam de hond alsnog op eigen houtje uit de buis. Hij is daarna zo snel mogelijk uit het water gevist. De hond wekte de indruk het gebeuren, op angstige momenten na, zonder kleerscheuren doorstaan te hebben.

Geboft

Deze pitbull kwam met de schrik vrij, maar het was niet de eerste keer dat een hond kwam vast te zitten in dezelfde duiker, ter hoogte van de trimbaan aan de Achterzeedijk. Vorig jaar gebeurde het (voor zover bekend) tweemaal en dat hebben de honden beide keren niet overleefd, aldus Barendrecht NU. De pitbull dit weekend heeft dus enorm geboft.

 

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel