Veel honden hebben zo’n extreem uiterlijk, dat ze dagelijks lijden. Zo veroorzaken de diepe rimpels en plooien bij de shar-pei ernstige huidaandoeningen. Cavalier King Charles-spaniëls hebben heftige pijnen en epileptische aanvallen. Dat komt doordat het ras zich kenmerkt door een kleine bolle schedel die te klein is voor de hersenen. Engelse buldogs kunnen niet fatsoenlijk ademen of eten, omdat hun uiterlijk getypeerd wordt door een zo plat mogelijke snuit.

Chinese shar-pei
Chinese shar-pei pup | Foto: Wikimedia Commons

Op 24 en 25 november worden honden in de RAI tentoongesteld tijdens de grootste rashondententoonstelling van Nederland: de Amsterdam Winner Show.

Een misplaatste titel, want op shows als de Winner zijn vooral verliezers te zien. Wat er in elk geval getoond wordt, is dierenleed. Help mee om daar iets aan te doen!

Op de jaarlijkse Amsterdam Winner rashondenshow staat het uiterlijk van honden centraal. Keurmeesters bepalen per ras welke hond er het meest perfect uitziet. Helaas is het vaak slecht gesteld met de gezondheid van deze ‘Winners’. Want bij veel rashonden is het uiterlijk zo extreem, dat de dieren er ernstig onder lijden.

Sophia-Vereeniging vindt dat er een verbod moet komen op deze praktijken. Bij het fokken van rashonden moet hun welzijn centraal staan en niet hun uiterlijk.

Help ons mee om het nieuwe kabinet hiervan te overtuigen. Want bewust honden fokken die ziek zijn en niet normaal kunnen functioneren, is dierenmishandeling!

Onderteken nú de brief aan staatssecretaris Verdaas en help rashondenleed voorkomen.

Voor meer informatie, bezoek de ‘Winners’-site van de Sophia-Vereeniging.

Via LinkedIn Sophia-Vereeniging ©PiepVandaag.nl