Supermarkt LIDL heeft Wakker Dier toegezegd zo snel mogelijk alle kwarteleieren uit het schap van haar 360 winkels te halen nu is gebleken dat deze uit de legbatterij afkomstig zijn. Lidl had het kwartelei vanwege de Kerst juist in het winkelschap gelegd en in hun kerstfolder aangeprezen maar ze erkende de fout onmiddellijk nadat Wakker Dier hen hierop had gewezen.

In 2004 zegden alle supermarkten, na een campagne van Wakker Dier, toe om geen legbatterij-eieren meer te verkopen vanwege het dierenleed: een kip of kwartel leeft daarin op een A4tje leefruimte in draadgazen kooi. Tot die tijd gingen circa anderhalf miljard legbatterij-eitjes over de toonbank van de supermarkt. Die zijn nu vervangen door scharreleieren, vrije uitloopeieren en biologische eieren. 

De supermarkten houden zich over het algemeen goed aan de afspraak maar afgelopen jaren ontdekte Wakker Dier ook bij Albert Heijn en Deen al kwarteleieren uit de legbatterij die na melding uit het schap werden gehaald. Over circa 2 weken, vanaf 1 januari 2012, loopt een twaalf jaar lange overgangstermijn af, waarna is heel Europa geen kippen meer in legbatterijen mogen worden gehouden. Voor kwartels is niets geregeld. Deze worden vrijwel altijd in legbatterijen gehouden, voornamelijk in landen als Frankrijk.

Bron: Wakker Dier