Speelgoedfabrikant Mattel is vooral bekend van de populaire pop Barbie. De pop is te koop in vele verschillende uitvoeringen en beroepen. Er is ook een Dolfijntrainer Barbie te koop. En dit schiet vele dierbeschermers in het verkeerde keelgat.

dolfijntrainer barbie

Een bezoekje aan een dolfinarium lijkt zo onschuldig. De meeste kinderen zijn gék op dolfijnen en velen van hen dromen ervan om dolfijntrainer te worden. Maar er schuilt ontzettend veel onaanvaardbaar dierenleed achter de “glimlach” van de dolfijnen in dolfinaria. Ieder jaar worden er duizenden dolfijnen en walvisachtigen gevangen in de baai van Taiji, Japan. De mooiste exemplaren worden uitgezocht voor dolfinaria wereldwijd, waar ze de rest van hun leven kunstjes moeten doen voor mensen. De rest van de dolfijnen wordt op brute wijze afgeslacht en hun vlees wordt gebruikt voor consumptie.

Dolfijnen zijn  zeer intelligente dieren, die in het wild honderden kilometers per dag zwemmen. In het dolfinarium zitten ze opgesloten in een betonnen bak met water, waar ze getraind worden voor de vele shows om mensen te vermaken.

Door de verkoop van Dolfijntrainer Barbie, wordt een zeer dieronvriendelijk beroep gepromoot onder kinderen. Dit moet stoppen! Roep Mattel op te stoppen met de verkoop van Dolfijntrainer Barbie en teken de petitie! 

©PiepVandaag.nl

 


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.