Honderden dierenbeschermers hebben gisteren in Barcelona op een wel heel bijzondere manier actie gevoerd tegen bont. De activisten kleedden zich eerst uit en gingen vervolgens op de trappen van Plaza del Rey liggen. Daar werden ze overgoten met nepbloed. De dierenbeschermers proberen met teksten als “dieren hebben hun huid nodig, u niet”, mensen ervan te overtuigen geen bont te kopen.

bont
Foto: AnimaNaturalis

De actie werd georganiseerd door AnimaNaturalis, een Latijns-Amerikaanse dierenrechtenorganisatie.

Vorig jaar protesteerde deze organisatie op soortgelijke manier tegen de bescherming van stierengevechten met belastinggeld. Voor het bekende shoppingcentrum Las Arenas, voorheen een stierenarena, besmeurden zij zich met rode verf ter illustratie van de bloedvergieten en het lijden van de dieren bij de stierengevechten. Tevens werden handtekeningen verzameld tegen de plannen van de regering om de zogenaamde corridas tot nationaal erfgoed uit te roepen.

Brn: Spits ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.