Soms lees je koppen van nieuwsberichten die zo bizar zijn, dat je denkt dat je het wel verkeerd moet hebben gelezen… Dus kijk je nog eens… Om tot de conclusie te komen dat er écht staat wat je de eerste keer al dacht te lezen. Van het weekend op de site van de NOS: ‘Lingerie werkt ook voor ratten’.

dierproeven lingerie
Foto Credit: Harraz via Compfight cc

Dames en heren… Baanbrekend onderzoek, stop de persen!

Echt, hoe krijgen ze het weer verzonnen? Als je het artikeltje verder leest, wordt het alleen maar absurder: ratten kunnen, net als mensen, opgewonden raken van lingerie. Dat blijkt uit experimenten van Canadese onderzoekers, die de diertjes kleine jasjes hebben aangetrokken. De wetenschappers lieten mannelijke ratten paren met vrouwtjes die een jasje hadden gekregen. Als de ratten daarna mochten kiezen tussen vrouwtjes met of zonder jasje, gingen ze significant vaker naar het geklede diertje. Ook volgde sneller een ejaculatie dan bij ‘naakte’ ratten.

Het staat er echt. Significant vaker ook, want dat is belangrijk bij wetenschappelijk onderzoek. Ergens in Canada heeft dus een groepje wetenschappers om de tafel gezeten en tegen elkaar gezegd:

“Ja, dat onderzoeksvoorstel over die lingerie. Of ratten er opgewonden van raken. Belangrijk! Daar moeten we meer van weten. Daar redden we levens mee. Lingerie is belangrijk. Leve de lingerie. Budget goedgekeurd.”

Maar hoe kan dit belangrijk zijn? Hoe vaak zie je een bevallige damesrat bij Christine le Duc een spannend setje uitkiezen voor manlief? Sinds wanneer valt een jasje überhaupt onder lingerie? En wat is dan het volgende? Minirattenjarretelletjes? En ja, dit zijn compleet belachelijke vragen, maar dat krijg je toch bij zulk onzinnig onderzoek?

Conclusie: ellende voor de dieren. Kijk nu alleen eens naar de kooi waar die ratten in moeten leven.

Nog een voorbeeld, want het weekend was nog niet voorbij…

“Over de Grens: Rusland oefent met ‘oorlogsdolfijnenbrigade'”, zo viel te lezen op Nieuws.nl, wat een ouder bericht bleek, desalniettemin, ik lees:

De Russische marine heeft er sinds de overname van de Krim een nieuwe eenheid bij: de ‘oorlogsdolfijnenbrigade’. De zoogdieren moeten als geheime wapen dienen en worden volgens het Russische persbureau RIA Novosti getraind in het Oceanarium van Sevastopol.

Dolfijnen als geheim wapen… Ook dat staat er echt.

Helaas zijn dieren, die getraind worden om ingezet te worden in oorlogssituaties, niet nieuw en ook niet uitzonderlijk. Deze ‘speciale eenheid’ van Rusland bestaat uit dertien dolfijnen en een paar zeeleeuwen en wordt ingezet om zeemijnen op te sporen.

Conclusie: ellende voor de dieren.

Na dit rondje ‘nieuws’ denk ik alleen maar… Lingerie en zeemijnen, het zijn dingen van de mensenwereld. Hoe kan het dan toch dat dieren daar een rol in zijn komen te spelen?

Karen Soeters
Oprichter PiepVandaag.nl

©PiepVandaag.nl