Afgelopen week brachten Hollywood producer Sam Simon en de Canadese actrice Pamela Anderson een bezoek aan St. John’s, Newfoundland. Simon bood de zeehondenjagers 1 miljoen dollar om te stoppen met het afslachten van zeehonden.

zeehondenjagers
Jonge zeehond, vooral aantrekkelijk voor jacht vanwege de vacht

‘Dit is een realistische poging om een horrorshow te beëindigen die geen plaats heeft in de eenentwintigste eeuw’, zei Sam Simon, bedenker van The Simpsons. ‘De Sam Simon Foundation zal op 31 december 2015 $1 miljoen overmaken naar de Canadian Sealers Association (CSA), om te verdelen onder de leden als een eindejaarsbonus, als de vereniging akkoord gaat met dit voorstel.’

Natuurlijk zijn er voorwaarden verbonden aan dit voorstel. Zo moet de wetgeving worden aangepast, zodat commerciële zeehondenjacht wordt afgeschaft en het gedoneerde geld moet worden gebruikt om de zeehondenjagers te compenseren. Ook wil Simon dat de regering buitenlandse verboden op zeehondenproducten niet langer aanvecht en geen nieuwe markten aanboort.

De CSA heeft ruim 6.000 leden, wellicht meer dan Simon had gedacht, dus per persoon ontvangt men minder dan $165,-.

Sam Simon is ernstig ziek. Hij lijdt aan darmkanker en wendt zijn fortuin aan om in de tijd die hem nog rest organisaties te ondersteunen. Zo sponsort hij Sea Shepherd, een hondenopvang- en adoptiecentrum, PETA en Save the Children. Ook zet hij zich in voor sluiting van miserabele dierentuintjes langs de weg en shows met animals. Daarnaast is hij fel tegenstander van dierproeven.

Pamela Anderson is sinds jaar en dag een van de gezichten van PETA en heeft al vaak gezegd zich te schamen voor haar Canadese achtergrond, vanwege de omstreden zeehondenjacht.

Helaas was op het moment dat Simon en Anderson voor de deur stonden niemand van de Canadian Sealers Association aanwezig. De organisatie werd daarom vertegenwoordigd door personeel van de Fish, Food and Allied Workers union, dat de twee dierenvrienden liever weer snel zag vertrekken. Gezien dit nieuwsbericht op de website van de CSA, staat de organisatie in ieder geval niet open voor het voorstel van Simon en Anderson.

Via Change.org kun je deze petitie ondertekenen en de CSA oproepen te stoppen met het doden van zeehonden voor commerciële doeleinden.

Bron©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde