We hebben heel goed nieuws over Bo: dankzij de vele reacties op onze oproep eindigde Bo zijn leven niet bij de dierenarts. Er meldden zich gelukkig veel mensen die Bo een plekje in huis wilden geven. Niet iedereen was geschikt, omdat Bo bijvoorbeeld niet bij kleine kinderen en kleine honden geplaatst kon worden. Bo woont nu in huis bij twee jonge vrouwen, zonder andere dieren, in Den Haag. Wij wensen hem een fijn en lang leven bij hen en hopen dat hij zich in de toekomst minder onzeker gaat voelen.

inbeslaggenomen
Foto: Comité Dierennoodhulp

Wij bedanken iedereen voor het meeleven, de tips en de soms aangeboden hulp voor Bo. Door de enorme hoeveelheid reacties konden wij helaas niet iedereen persoonlijk te woord staan en/of beantwoorden.

Wie zich aanbood om Bo een plekje te geven of te willen helpen, willen we vragen naar onderstaande vier honden te kijken die ook dringend een huis nodig hebben. Want Bo is helaas niet de enige hond die veel ellende heeft meegemaakt en een nieuwe lieve en verantwoordelijke baas zoekt.

JAZZ EN ROCK DOOR ONS GERED, ZOEKEN NOG EEN WARME MAND

Twee daarvan zijn Jazz en Rock die als de Werkgroep Hulp Inbeslaggenomen Honden (initiatief van Comité Dierennoodhulp) ze niet hadden opgenomen en getraind, gedood waren in de opslag. Jazz is een lief aanhankelijk Engelse stafford teefje van 6 jaar en Rock is een stoere en trotse Cane Corso reu van 5 jaar oud. Beide honden werden vanwege een bijtincident met een andere hond in beslag genomen en hebben maandenlang opgesloten gezeten in de opslag. Het zijn erg lieve honden voor mensen. Met andere honden kunnen ze niet opschieten en daarom hebben ze terecht een aanlijn- en muilkorfgebod voor buiten. Wie geeft hen een tweede kans?

inbeslaggenomen
Rock | Foto: Comité Dierennoodhulp
inbeslaggenomen
Jazz| Foto: Comité Dierennoodhulp

Zie voor meer info over Rock en Jazz: Twee echte mensenhonden zoeken met spoed lieve en verantwoordelijke baasjes.

WIE GEEFT SPIKE EEN HUIS

De derde hond is Spike, een Amerikaanse buldog van 6 jaar oud. Voor hem deden we al eerder een noodomroep omdat ook Spike dreigde ingeslapen te worden. Spike heeft namelijk een huidallergie en de eigenaar kon de zorg niet meer aan. Helaas reageerde men bij Spike niet zoals bij Bo massaal om hem te helpen. Nu gaat het met de huid van Spike al een stuk beter dan voorheen, maar hij zoekt nog altijd een lieve baas. Spike is een lieve, makkelijke en sociale hond die met andere honden om kan gaan en kinderen is gewend. Voor meer info over Spike zie: Noodoproep voor Spike.

piepvandaag-Spike
Spike | Foto: Comité Dierennoodhulp

WIE HELPT RINGO

Over de vierde hond kregen wij gisteren bericht: Ringo is een Duitse herder van 7 jaar die in een asiel zit en die dringend een gastgezin zoekt. Hij heeft de ‘Duitse herdersziekte’, wat betekent dat hij binnen enkele maanden verlamd zal raken aan zijn achterpoten. Hij zal ze beginnen te slepen in plaats van te stappen. Hij ondervindt hiervan geen pijn, maar jammer genoeg is hier geen remedie voor. Het asiel waar Ringo nu zit zoekt voor hem een laatste gastgezin waar hij nog kan genieten van zijn laatste levensfase. De kosten zijn voor rekening van het asiel.

inbeslaggenomen
Ringo | Foto: Comité Dierennoodhulp

Zij worden ook begeleid vanuit het asiel. Ringo verdient het om nog even te kunnen genieten van een warme mand lekker bij iemand thuis, elke dag vele knuffels, meer dan dat het asiel hem kan bieden. Voor meer info over Ringo: noodasiel Lommel, Vlasstraat 42, 3920 Lommel (België) , (0)11 56 23 73 (tussen 14u & 18u) noodasielhonden@gmail.com

STEUN ONS WERK

Wij zijn een kleine non-profitstichting met de ANBI-status en werken alleen met vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor een beter leven voor dieren. De werkgroep Hulp Inbeslaggenomen Honden is een initiatief van Comité Dierennoodhulp en vangt o.a. honden uit de opslag op om te herplaatsen om te voorkomen dat ze gedood worden. Je kunt ons werk voor dieren in nood steunen door een donatie over te maken op gift overmaken op Triodos Bank 254714625 (IBAN: NL40 TRIO 0254 7146 25, BIC:TRIONL2U) ten name van Comité Dierennoodhulp.

Comité Dierennoodhulp / Werkgroep Hulp Inbeslaggenomen Honden

©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.