Tijdens de 42ste editie van het International Film Festival Rotterdam zal de Spaanse stierenvechtfilm Blancanieves (Sneeuwwitje) vertoond worden. CAS International organiseert een protest tijdens de opening van het Festival om mensen te informeren en te verzoeken deze film te boycotten.

Screenshot Blancanieves
Screenshot Blancanieves

Er zijn meerdere redenen om Blancanieves niet te bezoeken: in de film is Sneeuwwitje een matador en zijn de zeven dwergen stierenvechters die aan het stierenvechten zijn (in de film worden beelden van stierengevechten getoond). In Blancanieves wordt dus het stierenvechten gepromoot. Voorts zijn er voor de stierenvechtscènes negen stieren gebruikt, die na de opnames ter dood werden gebracht.

Mocht u naar het Rotterdams Film Festival gaan, dan verzoeken CAS International en PiepVandaag u met klem om niet naar deze Spaanse film te gaan. Dierenleed behoort geen ruimte te krijgen in de filmindustrie. Het Film Festival Rotterdam is op de hoogte gebracht, maar heeft toch besloten om de film te blijven vertonen. Vertoning van de film kunnen we niet voorkomen, maar de bezoeker kan ervoor kiezen om deze film te boycotten.

Schrijfster Yvonne Kroonenberg zal met CAS International protesteren tijdens de opening van het Festival op woensdag 23 januari op het Schouwburgplein te Rotterdam. Het protest zal plaatsvinden tussen 18.00 en 19.00 uur, er wordt verzameld vanaf 17.45 uur op het Schouwburgplein tegenover Pathé. Mocht u willen meedoen, dan kun u zich opgeven via info@cas-international.org of door te bellen naar +31 30 2300093 vóór 23 januari.

Persbericht CAS International