Olifanten vergeten niet snel en dit gaat zeker op als  ze een groot verlies hebben geleden. Vorige week reed een trein nabij de Indiase plaats Matari een olifant aan, waarna het dier overleed. De olifantenkudde raakte hierdoor enorm van slag en nam wraak.

wraak
Aziatische olifanten | Foto Angelique Lagarde

Verdriet

Treinongelukken komen helaas vaak voor in deze regio en van olifanten is bekend dat ze zeer aan hun familieleden hechten. Zo’n vijftien olifanten treuren vanwege de dood van de olifant die vorige week door een trein werd geraakt. De dieren keerden terug naar de plaats van het ongeluk en weigeren te vertrekken, waardoor het treinverkeer ontregeld raakt.

Olifantenblokkade

Niet alleen blokkeren de rouwende olifanten de treinrails, ze hebben inmiddels ook vernielingen aangericht. Enkele huizen zijn beschadigd en een deel van de school is gesloopt. Het is nog niet gelukt de dieren te verdrijven met rotjes, de olifanten houden vol.

‘Olifanten proberen vaak terug te keren naar de plaats van een ongeluk, omdat ze geloven dat hun vriend slechts gewond is geraakt en gered kan worden’, vertelde wildlife activist D.S. Srivastava aan de Times of India. ‘Zelfs als een olifant een natuurlijke dood sterft, bedekken zijn vrienden het lichaam met bosjes en takken.’

Volgens Srivastava betekent de band die de kudde heeft, dat de olifanten steeds weer zullen terugkeren naar de plek waar hun familielid is omgekomen.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde