Met ingang van volgende week mogen er in New Delhi geen tassen en verpakkingsmateriaal van plastic meer worden geproduceerd of verkocht. Met deze maatregel zet de Indiase hoofdstad een grote stap in de richting van het milieuvriendelijker maken van New Delhi.

Plastic boodschappentassen werden in 2009 al verbannen, maar dat vonden de autoriteiten niet genoeg. Het verbod wordt nu uitgebreid tot vuilniszakken en verpakkingsmateriaal. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor plastic zakken die speciaal bedoeld zijn voor afgedankte medicijnen en ander medisch afval.

Plastic tassen vormen een enorm grote bedreiging voor het milieu. Ze komen in het water terecht en waterdieren denken dat het voedsel is, eten het op en sterven. De mens krijgt, op zijn beurt, plastic binnen door het eten van bijvoorbeeld vissen.

De plastic tassen in New Delhi vormen ook een enorme bedreiging voor de duizenden koeien die in de stad leven, die als heilig worden beschouw. Zij krijgen het plastic binnen via het voedsel dat ze op straat eten.

Bron ©PiepVandaag.nl