Goed nieuws! Er is geen dieronvriendelijke meerderheid van CDA/VVD/PVV/SGP in de Tweede Kamer meer. Ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken voor de megastallen, de natuurwet en nog heel veel meer.

Misschien breken er dan nu ook eindelijk betere tijden voor de bijen aan. Het zou toch nu wel duidelijk moeten zijn dat bijen enorm belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening en de biodiversiteit. In Nederland komen nog ongeveer 350 wilde bijensoorten voor.

Hiervan wordt meer dan de helft met uitsterven bedreigd. De sterfte onder honingbijen is zelfs meer dan 30%. Nederland blijkt ook nog eens tot de top drie landen te horen waar de meeste chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Mooie actie daarom van Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren om een bijenhotel tegenover het torentje van Mark Rutte te zetten.

Esther Ouwehand:

“Het Torentje heeft weinig aandacht voor de bescherming van de biodiversiteit. Dit terwijl het uitsterven van de bij veel grotere gevolgen zal hebben dan de financiële crisis waar alle aandacht naar toe gaat. We kunnen het ons niet veroorloven om de crises op het gebied van biodiversiteit, klimaat en voedsel nog langer te negeren. Door een bijenhotel in het zichtveld van onze minister-president te bouwen, wordt hij met de neus op de feiten gedrukt. Het wordt tijd dat de leider van ons land het belang van de bij serieus gaat nemen.”

Mijn eigen kleine bijdrage op afstand is dit insecten-hotel. Hier kunnen buiten bijen ook allerlei andere diertjes verblijven. Heel nieuwsgierig of de minister-president daar in Den Haag de hint begrijpt.

Insecten-hotel
Insecten-hotel

Wordt vervolgd.