Zwaan of je baan

Las deze week in de krant dat een monteur van de Nederlandse Spoorwegen een gewonde zwaan van het spoor heeft gehaald. Wat geweldig zou je denken! Maar nee hoor, de man is door deze reddingsactie met verlof is gestuurd. Hij zou namelijk het veiligheidsprotocol hebben geschonden.

Uit de berichtgeving begrijp ik dat het treinverkeer bij Amsterdam Centraal al verstoord was en dat de man, nadat hij contact had opgenomen met de verkeersleiding met een oranje hesje het spoor is opgelopen. Naleving van protocollen is, zeker bij een organisaties als de NS natuurlijk heel belangrijk. Maar, als er toch een dier gewond op het spoor ligt, dan kan ik me levendig voorstellen dat ik, en met mij heel veel andere mensen, (gelukkig) precies hetzelfde hadden gedaan. Een bloemetje voor de beste man is wat mij betreft veel meer meer op zijn plaats!

De zwaan is uiteindelijk overgedragen aan de dierenambulance.

Aapje Piep

Gelukkig ook heel vrolijk nieuws. Gisteren was ik namelijk bij stichting AAP, omdat aapje Piep is gekozen tot leukste dier. Ik mocht een portret van Piep overhandigen aan Essa Reijmers, de vrijwilligster die het prachtige verhaal over haar heeft geschreven. En ik heb natuurlijk heeeel veeeel bananen voor Piep meegenomen. Als extra cadeautje heeft pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op de Kemphaan een broodje naar Piep vernoemd, waarvan een deel van de opbrengst naar AAP gaat.

Broodje Piep

Broodje Piep
Broodje Piep

Binnenkort meer over het bezoek aan Stichting AAP, want we hebben er gefilmd. Als voorproefje hier alvast een foto.

Stichting AAP - aapje Piep