Karen ganzenreportageWeer terug van vakantie en helemaal uitgerust. Het was heerlijk,  maar wel even afkicken zo zonder internet. Geen dierennieuws en geen e-mail! Bij thuiskomst dan ook meteen PiepVandaag.nl doorgespit en nu weer helemaal bij.

Er is veel gebeurd! Wat mijn vakantiegevoel in één klap deed wegvagen was het nieuws dat er dit jaar rond Schiphol twee keer zoveel ganzen zijn vergast als vorig jaar. Maar liefst 10.000!

Hoe is het toch mogelijk dat we dat laten gebeuren in Nederland? In het Europees Parlement zijn er zelfs door een Italiaanse Europarlementariër vragen over gesteld. Duke Faunabeheer, het bedrijf dat deze slachtpartij in opdracht van de provincies heeft uitgevoerd, heeft ongestoord haar gang kunnen gaan. Dan te weten dat er zoveel alternatieven zijn om de ganzen bij Schiphol weg te krijgen die ook nog eens effectief zijn. Het doden van de dieren heeft namelijk uiteindelijk geen enkele zin.

Volgens Alterra Wageningen moeten de aankomende vijf jaar nog eens 380.000 ganzen worden gedood.

En boeren en jagers willen ze ook nog eens in de winter af gaan schieten! Gisteren werd bekend dat alleen al in de provincie Noord-Holland 40 aanvragen zijn binnengekomen om in de winter ganzen te schieten. In Friesland zelfs 140!

Reportage in samenwerking met RTV Noord-Holland

Boos en verdrietig ben ik, omdat het zo’n ongelofelijke kansloze zaak lijkt te worden.

Op dit moment word ik bestookt met e-mails uit Duitsland van dierenbeschermingsorganisaties die niet kunnen geloven dat dit gaande is in Nederland. Eerlijk gezegd weet ik het ook niet meer.

Ik hoop maar dat er een moment komt van bezinning waarop dat idiote ganzenakkoord wordt opengebroken. Een nieuwe kans voor de Vogelbescherming om te laten zien dat ze een hele domme fout hebben gemaakt met het ondersteunen van het akkoord, wat het doodvonnis betekent voor zoveel dieren terwijl er alternatieven zijn.