Iedereen die een hond heeft weet dat dit zachtaardige en toegewijde dier ontzettend veel troost kan bieden. Zo worden hulphonden ingezet in verpleeghuizen, ziekenhuizen of scholen. Lulu is een heel bijzondere hulphond. Deze Goldendoodle bezoekt namelijk begrafenissen om daar rouwenden de troosten.

troost
Uitvaarthond Lulu geeft troost bij begrafenissen | Foto: screenshot video

Begrafenissen zijn een hele moeilijke tijd voor familie en vrienden van verloren dierbaren. Matthew Fiorillo, begrafenisondernemer en eigenaar van Lulu, een kruising tussen een golden retriever en poedel, besloot Lulu in te zetten om mensen te helpen in deze moeilijke tijd. Fiorillo:

“Ze is zo’n liefhebbende en speciale hond. Alleen al haar aaien is een subtiele afleiding van de pijn waar deze mensen doorheen gaan. Ze heeft een andere band met mensen dan wij kunnen hebben… Ze geeft onvoorwaardelijke liefde en steun.”

Aaien helpt stress verminderen
En dat alleen al het aaien een positief effect heeft op de gemoedstoestand klopt als een bus. Het aaien van een dier verlaagt namelijk het aanwezige stresshormoon, het reguleert de ademhaling en verlaagt de bloeddruk. Lulu is speciaal getraind om verdriet te voelen. Hierdoor weet ze altijd wanneer mensen haar kalmerende en troostende aanwezigheid nodig hebben. De mensen hebben zelfs zoveel steun van haar aanwezigheid dat ze vaak terugkomen om haar op te zoeken.

Bronnen: Dogster.com, HuffingtonPost.com ©PiepVandaag.nl Nadine van Wissen