Dat honden trouwe dieren zijn, dat weet bijna iedereen. Maar zó trouw als deze hond, zijn er niet veel: zes jaar lang bezocht een Argentijnse hond het graf van zijn baasje. Zelfs de dood kon hen niet scheiden.

Capitán
Capitán | Foto: Huffington Post

Duitse herder Capitán liep van huis weg, nadat zijn baasje en beste vriend Manuel Guzman in 2006 overleed. Een week later vond Guzman’s familie de intens verdrietige hond rouwend bij het graf van zijn kameraad. “We hebben hem nooit meegenomen naar de begraafplaats, dus het is een raadsel hoe hij de plek heeft kunnen vinden”, verklaart Manuel’s weduwe Veronica Guzman.

De afgelopen zes jaar gaat de familie Guzman elke zondag naar de begraafplaats om Manuel’s graf én Capitán te bezoeken. Hoewel de hond de familie af en toe wel opzoekt, keert hij altijd weer terug naar het graf, vóór het donker is.

De beheerder van de begraafplaats, Hector Baccega, en zijn personeel zorgen nu voor de hond en geven hem te eten. “Overdag maakt hij soms een rondje over de begraafplaats, maar hij haast zich altijd weer terug naar het graf van zijn baasje. En elke dag om zes uur precies gaat hij liggen op het graf en blijft daar de gehele nacht,” aldus Baccega.

Hoewel de familie Guzman Capitán graag mee naar huis zou nemen, begrijpen ze dat hij loyaal is aan zijn beste vriend, Manuel.

Bekijk hier foto’s van Capitán op de begraafplaats.

Bron: Huffington Post ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.