Het is zover, we mogen weer stemmen! De nominaties voor de oneervolle titel Dom Bontje 2018 zijn bekend: ruiter Anky van Grunsven, voetballer Georginio Wijnaldum, schaatser Ireen Wüst, zanger Thomas Berge, vlogger Famke Louise en voetballer Robin van Persie. Wie wordt de domste bontdrager van het jaar?

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Het bont dat dit jaar door de genomineerden werd gedragen, is gemaakt van de vachten van coyotes, wasbeerhonden en vossen. De Instagrampagina van Thomas Berge staat vol met te bonte foto’s en Famke Louise draagt niet alleen bont, maar zingt er ook nog trots over. Alle genomineerden zijn voorafgaand aan de definitieve nominatie uitgebreid geïnformeerd over de dieronvriendelijke herkomst van het bont. Zij kregen daarbij de mogelijkheid Bont voor Dieren te benaderen en bontvrij te gaan, maar hebben dit niet gedaan.

Dom Bontje 2018
Wie wordt Dom Bontje 2018? | Foto: Bont voor Dieren

Naïef geweest
Ook straatvoetballer en vlogger Soufiane Touzani werd door Bont voor Dieren benaderd vanwege het dragen van echt bont. Hij gaf een hartverwarmende reactie:

“Ik ben naïef geweest door bont te dragen, want ik wist niet wat het verhaal erachter was en dat het echt bont was. Mijn excuses gaan naar alle dieren die zoveel hebben geleden. Ik ben een grote dierenvriend en vind het daarom oprecht heel erg. Ik zal het niet meer doen.”

Directeur Nicole van Gemert van Bont voor Dieren:

“Ik ben ontzettend blij dat Soufiane heeft besloten geen bont meer te dragen. Hij is een rolmodel voor de jeugd en heeft daarmee heel veel invloed. Hij draagt bij aan het creëren van bewustwording bij ontzettend veel jongeren die bont nog als statussymbool zien. Het is gepast dat hij met zijn voorbeeldfunctie publiekelijk afstand neemt van bont en dat hij laat zien dat het dragen ervan echt niet meer kan.”

Dom Bontje 2018
Wie wordt Dom Bontje 2018? | Foto: Bont voor Dieren

Breng je stem uit
Wie verdient volgens jou de oneervolle titel Dom Bontje 2018? Wordt het ruiter Anky van Grunsven, voetballer Georginio Wijnaldum, schaatser Ireen Wüst, zanger Thomas Berge, vlogger Famke Louise en voetballer Robin van Persie? Het is mogelijk om tot en met 31 december je stem uit te brengen via de website van Bont voor Dieren. Begin januari maakt Bont voor Dieren bekend wie de ongelukkige winnaar is.

Wilfred Genee wint titel Dom Bontje 2017

Bron: