Wie verdient de titel Dom Bontje 2018?

Het is zover, we mogen weer stemmen! De nominaties voor de oneervolle titel Dom Bontje 2018 zijn bekend: ruiter Anky van Grunsven, voetballer Georginio Wijnaldum, schaatser Ireen Wüst, zanger Thomas Berge, vlogger Famke Louise en voetballer Robin van Persie. Wie wordt de domste bontdrager van het jaar?

Het bont dat dit jaar door de genomineerden werd gedragen, is gemaakt van de vachten van coyotes, wasbeerhonden en vossen. De Instagrampagina van Thomas Berge staat vol met te bonte foto’s en Famke Louise draagt niet alleen bont, maar zingt er ook nog trots over. Alle genomineerden zijn voorafgaand aan de definitieve nominatie uitgebreid geïnformeerd over de dieronvriendelijke herkomst van het bont. Zij kregen daarbij de mogelijkheid Bont voor Dieren te benaderen en bontvrij te gaan, maar hebben dit niet gedaan.

Dom Bontje 2018

Wie wordt Dom Bontje 2018? | Foto: Bont voor Dieren

Naïef geweest
Ook straatvoetballer en vlogger Soufiane Touzani werd door Bont voor Dieren benaderd vanwege het dragen van echt bont. Hij gaf een hartverwarmende reactie:

“Ik ben naïef geweest door bont te dragen, want ik wist niet wat het verhaal erachter was en dat het echt bont was. Mijn excuses gaan naar alle dieren die zoveel hebben geleden. Ik ben een grote dierenvriend en vind het daarom oprecht heel erg. Ik zal het niet meer doen.”

Directeur Nicole van Gemert van Bont voor Dieren:

“Ik ben ontzettend blij dat Soufiane heeft besloten geen bont meer te dragen. Hij is een rolmodel voor de jeugd en heeft daarmee heel veel invloed. Hij draagt bij aan het creëren van bewustwording bij ontzettend veel jongeren die bont nog als statussymbool zien. Het is gepast dat hij met zijn voorbeeldfunctie publiekelijk afstand neemt van bont en dat hij laat zien dat het dragen ervan echt niet meer kan.”

Dom Bontje 2018

Wie wordt Dom Bontje 2018? | Foto: Bont voor Dieren

Breng je stem uit
Wie verdient volgens jou de oneervolle titel Dom Bontje 2018? Wordt het ruiter Anky van Grunsven, voetballer Georginio Wijnaldum, schaatser Ireen Wüst, zanger Thomas Berge, vlogger Famke Louise en voetballer Robin van Persie? Het is mogelijk om tot en met 31 december je stem uit te brengen via de website van Bont voor Dieren. Begin januari maakt Bont voor Dieren bekend wie de ongelukkige winnaar is.

Wilfred Genee wint titel Dom Bontje 2017

Bron:

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Wel goed dat Soufiane Touzani zo positief gereageerd heeft door zijn excuses aan te bieden en zijn spijt te betuigen.
  Die heeft dus blijkbaar wél fatsoen en beschaving in zich.
  Zo kan het dus ook.

 2. Het feit dat al deze lieden van te voren uitgebreid geïnformeerd zijn over al het afschuwelijke leed achter bont maar daar blijkbaar volkomen lak aan hebben door zich er helemaal niets van aan te trekken en niet bereid zijn hun gedrag te veranderen zegt meer dan genoeg over deze mensen.
  Voor mij hebben zij allemaal afgedaan.
  Bah!

 3. Ik vraag mij echt weer opnieuw af: “zijn al die mensen nu echt zo dom?”
  Hebben zij dan blijkbaar geen enkel fatsoen, mededogen, verstand, intelligentie dat zij niet weten met welk extreem gruwelijk en intens leed bont tot stand komt?
  En beseffen zij dan niet dat door als voorbeeld met bont te lopen talloze mensen hen zullen volgen?
  Ireen Wüst, Robin van Persie, Thomas Berge, Anky van Grunsven, Georginio Wijnaldum en Famke Louise. Zij zijn allemaal even dom en even erg dat zij dit doen!
  Wat mij betreft hoeft er dus geen verkiezing gehouden te worden.
  Zij hebben allemaal de titel van Dom Bontje “gewonnen”.

  En de dieren?
  Die hebben zoals vrijwel altijd op een gruwelijke manier verloren.
  Wat een barbaarse ellende en wat verschrikkelijk triest!

  ALLEEN DIEREN DRAGEN BONT !!!!

  .

 4. Ik heb eerlijk gezegd niet gestemd, omdat ik vond dat er te weinig info bij stond. Ik zou het fijn vinden als ze iets meer vertelden over de ‘kandidaten,’ want anders weet ik totaal niet op wie ik moet stemmen en waarom.

Laat wat van je horen

*