SMS EGEL naar 4333 en help vogel –en zoogdierenopvang De Toevlucht in het wild levende dieren te helpen!

Egel Tinus
Egeltje Tinus

Vogel –en zoogdierenopvang De Toevlucht start op 24 september een sms actie met egel Tinus in de hoofdrol. Vogel – en zoogdierenopvang De Toevlucht vangt ouderloze, zieke en gewonde wilde dieren op, geeft ze medische zorg en zet ze vervolgens weer uit in de natuur. De vaak intensieve en langdurige verzorging en het voorbereiden op terugkeer naar de natuur kosten veel tijd en geld. De opvang is geheel afhankelijk van subsidies en donaties. Met name in de winter hebben veel dieren het zwaar en met de opbrengst van de actie kan De Toevlucht nog meer dieren als Tinus de winter door helpen. Het publiek wordt daarom opgeroepen het woord ‘egel’ te sms’en aan 4333. Een verzonden bericht kost 1,50 euro waarvan de opbrengst aan de huisvesting en de verzorging van de wilde dieren wordt besteed.

Egel Tinus is een van de dieren die momenteel een veilige haven heeft gevonden bij De Toevlucht. Babyegel Tinus liep op 12 september moederziel alleen op straat in Betondorp. De kleine egel was sterk verzwakt en zat onder de parasieten. Gelukkig maakte een oplettende Amsterdammer melding bij de dierenambulance en zo kwam Tinus bij De Toevlucht terecht.

De kleine egel heeft een zeer intensieve verzorging nodig. Zo werd hij na binnenkomst direct in de couveuse gelegd, 3 maal daags geflest en werd hij van van de vlooien en teken afgeholpen. Nu wordt hij nog 2 maal daags geflest en is hij al flink aangekomen. Dank zij de professionele zorg door De Toevlucht maakt Tinus straks weer onderdeel uit van de rijke Amsterdamse fauna.

De Toevlucht roept het publiek op dieren als Tinus te helpen en EGEL te sms’sen naar 4333. Help Tinus de winter door! De SMS-actie loopt tot 31 december 2013.

Persbericht De Toevlucht