In Amerika heeft Mercy For Animals wederom schokkende undercoverbeelden naar buiten gebracht van de zuivelindustrie. Op de beelden is te zien hoe koeien bruut worden mishandeld.

Zuivelindustrie Amerika
Koe krijgt harde waterstraal op de kop en in neusgat | Foto via Mercy For Animals

Medewerkers van de melkveehouderij Andrus Farms in de Amerikaanse staat Wisconsin, een melkleverancier van Great Lakes Cheese -één van de grootste kaasproducenten ter wereld- schoppen en slaan koeien in hun gezicht en op hun lichaam, slaan ze met harken en steken ze met scherpe voorwerpen. Verder is op de beelden te zien hoe een koe een harde waterstraal in haar gezicht en neusgaten gespoten krijgt en hoe ze met een touw rond haar nek wordt meegetrokken.

De medewerkers van Andrus Farms houden het daar niet bij en vinden het nodig staarten van de koeien, waar veel zenuwen en het staartbot door lopen, onverdoofd af te knippen. Verder zijn er koeien te zien die open wonden en infecties hebben en ernstig gewond zijn. Dit alles zonder dat er veterinaire hulp wordt geboden.

Het is niet de eerste keer dat Mercy For Animals schokkende beelden van de zuivelindustrie naar buiten brengt. Soortgelijke beelden werden eerder dit jaar gemaakt bij Winchester Dairy in New Mexico en bij Wiese Brothers Farms in Wisconsin in 2013.

Mercy For Animals is een petitie gestart om Great Lakes Cheese op te roepen diervriendelijke regels aan te nemen en toe te passen binnen het bedrijf. Teken de petitie.

Bekijk hieronder de undercoverbeelden. LET OP: zeer schokkende beelden!

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.