Polvorín is een vechtstier met een heftig verleden. In november werd hij gebruikt als vuurstier bij een gruwelijk feest in Medinaceli (Spanje). Maar Polvorín kreeg een nieuwe kans. Hij leeft nu in een opvang en via de Nederlandse organisatie Comité Anti Stierenvechten is het mogelijk om Polvorín op afstand te adopteren. Lees zijn aangrijpende verhaal:

vuurstier
Polvorín in 2015 tijdens wreed feest | Foto: PACMA

In november 2015 werd Polvorín vreselijk mishandeld op het hoofdplein van Medinaceli (Soria, Spanje). Volgens de gebruiken van deze oude traditie werd Polvorín vastgezet aan een paal en werden er aan zijn hoorns twee ballen doordrenkt met terpentijn en zwavel gebonden. Hierna werden ze in brand gestoken.

Er begint een marteling op ongekende schaal. Een dier met brandende hoorns, zonder mogelijkheid om het vuur te doven. Omringd door een schreeuwende, lachende, compassielose menigte ondergaat Polvorín de grootst mogelijke angsten. De paniek slaat toe. Het brandende materiaal daalt neer op zijn kop, zijn lichaam. Hij raakt blind aan één oog. Die nacht tekent Polvorín voor het leven.

vuurstier
Polvorín in de opvang, waar hij een tweede kans kreeg | Foto: Refugio La Candela

Polvorín valt, staat weer op, vecht en geeft niet op. De meeste vuurstieren worden vlak na dit evenement naar het slachthuis gebracht. Maar Polvorín wacht een nieuwe kans. Dierenbeschermers voorkomen zijn dood in het slachthuis. Hij wordt afgestaan aan Refugio La Candela in Spanje waar men er hard aan werkt om de littekens in zijn ziel te genezen. Hier wordt hij liefdevol verzorgd en kan hij genieten van een mooi, rustig leven in de buitenlucht. Ver weg van het geschreeuw, van het platte volksvermaak, van wurgende tradities die langzaamaan vervagen in de roep van de Spaanse samenleving om verandering.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode




Via het Comité Anti Stierenvechten is het mogelijk om Polvorín op afstand te adopteren. Klik hier om de voorwaarden voor adoptie te lezen.  

Persbericht Comité Anti Stierenvechten