In de Spaanse badplaats Mojacar is afgelopen vrijdag een babydolfijn overleden nadat toeristen het afgedwaalde diertje vlak bij de kust hadden gevonden en er om de beurt mee op de foto gingen. De babydolfijn, die waarschijnlijk zijn moeder was kwijtgeraakt, kon de angst en stress niet aan en bezweek.

babydolfijn
Babydolfijn de dood ingejaagd door selfie makende toeristen | Facebookpagina Equinac

Dierenbeschermers van de organisatie Equinac waren binnen 15 minuten nadat de melding van de gestrande dolfijn binnenkwam ter plaatse. Helaas mocht hulp niet meer baten, want bij aankomst van Equinac was de babydolfijn al overleden.

Babydolfijn

Babydolfijn
Facebookpagina Equinac

De babydolfijn had een enorme aantrekkingskracht op de toeristen die er met tientallen, misschien zelfs wel honderd, omheen stonden en na elkaar met de dolfijn op de foto wilden. Sommige kinderen hielden hun hand op het blaasgat waardoor de dolfijn niet kon ademen.

Equinac schrijft op haar Facebook dat de dolfijn mede is overleden door de egoïstische toeristen die alleen maar bezig waren met het maken van foto’s. Als direct de hulpdiensten waren ingeschakeld, had de dood van de babydolfijn misschien wel voorkomen kunnen worden.

babydolfijn
De dode babydolfijn | Foto: Facebookpagina Equinac

Het dolfijntje in Mojacar is niet de eerste die een selfiesessie met toeristen niet heeft overleefd. Eerder dit jaar, maar ook begin vorig jaar zijn twee dolfijnen in Argentinië de dood ingejaagd nadat toeristen er mee op de foto wilden.

Bron: NOS.nl en Equinac ©AnimalsToday.nl Lianne Raat