Tracy en Jonathan Pasenko uit Beaumont, Canada, kochten in november 2012 merrie Peaches en vier andere paarden op een veiling. Omdat de merrie bij thuiskomst bleef roepen en zoeken op het terrein, deed Tracy navraag bij de vorige eigenaar. Deze vertelde dat Peaches samen met haar veulen op de veiling was; haar zoon was ook verkocht. Na veel telefoontjes en oproepen via sociale media wist Tracy het zes maanden oude veulentje te traceren: hij was gekocht door een vleesfabriek…

veulen gered uit slachthuis

Tracy nam contact op met de eigenaar en deze reageerde boven verwachting. Hij zocht uit waar het veulentje gebleven was en bracht haar in contact met het slachthuis in Calgary. En hoewel hier zo’n 30.000 paarden staan, wist haar contactpersoon het dier te vinden. Tracy en Jonathan haalden het veulentje op bij het slachthuis en herenigden het eind van het jaar met zijn moeder Peaches. De twee waren dolgelukkig!

Bekijk hieronder de hartverwarmende hereniging tussen moeder en zoon!

Helaas werd het veulen, nu Adorado genoemd, kort daarna ernstig ziek. Omdat zijn ziekte besmettelijk is, moest hij de afgelopen zes weken gescheiden blijven van de andere paarden en konden moeder en zoon elkaar alleen van een afstandje zien. Volgens de dierenarts is de kans op herstel groot, zodat de twee hopelijk nog lang en gelukkig samen kunnen zijn.

Bekijk hier een reportage van de Canadese nieuwszender CTV News over Adorado!

Ben je benieuwd hoe en nu met Adorado gaat en wil je zijn herstel volgen? Klik dan hier!

Bron: CTV News ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde