Iedere zomer horen we het weer: hond vastgebonden aan boom, kittens gedumpt in vuilcontainer, schildpadden losgelaten in sloot… Wanneer mensen op vakantie gaan, weten ze ineens niet meer wat ze met hun huisdier aanmoeten. Dus worden ze maar aan hun lot overgelaten.

kat
Foto: Wikimedia Commons

Maar waarom neem je je huisdier niet gewoon mee op vakantie? Er zijn zat campings, hotels en pensions die een diervriendelijk beleid voeren en waar je je huisdier dus makkelijk mee naartoe kunt nemen! Veel gezelliger toch?

PiepVandaag is erg benieuwd naar jullie vakantieavonturen met je huisdier en daarom schrijven we een fotowedstrijd uit: “Ik ga op vakantie en ik neem mee… Mijn huisdier natuurlijk!!” Maak een leuke foto van jouw huisdier op vakantie en stuur deze naar wedstrijd@piepvandaag.nl Neem je je huisdier niet mee op vakantie (sommige dieren vinden reizen niet zo leuk), maar breng je hem of haar onder bij vrienden, familie of in een pension, of blijven jullie gewoon lekker thuis? Een foto van je dier op zijn of haar vakantieadres mag natuurlijk ook!

De redactie van PiepVandaag maakt een selectie van de leukste, liefste en gekste foto’s, die door gaan naar de finale. PiepVandaaglezers kunnen dan stemmen op de finalisten. De winnaar krijgt een geweldig prijzenpakket!!!

Wil jij dat prijzenpakket winnen? Stuur dan nú jouw vakantiefoto met huisdier naar PiepVandaag, o.v.v. “Ik ga op vakantie en ik neem mee…”. Vermeld daarbij je naam, adres, telefoonnummer, emailadres en leeftijd. Vermeld ook de naam van je huisdier en het ras en vertel iets over hem/haar op vakantie. Inzenden is mogelijk t/m 31 augustus.

Let u er wel op dat u uw huisdier niet in de auto achterlaat? Binnen in de auto kunnen de temperaturen extreem hoog oplopen, wat gevaarlijk is en zelfs dodelijk kan zijn voor uw dier.

Hieronder volgen nog wat vakantietips van Dr. Piet:

“Reizen met uw huisdier binnen de EU is relatief eenvoudig, uw dier moet gechipt en tegen Rabiës ingeënt zijn. Deze Rabiës-enting moet minimaal 3 weken voordat u vertrekt gegeven zijn. Daarnaast is een EU paspoort verplicht waarin de vaccinatie en chipgegevens staan. Sommige landen (Groot Brittannië, Zweden, landen buiten de EU) hebben nog meer eisen om met uw dier daarnaartoe te mogen gaan. Ook wanner u vliegt met uw dier kan het zijn dat de luchtvaartmaatschappijen aanvullende eisen (extra gezondheidscontrole en parasietenbehandelingen bijvoorbeeld) hebben. Hierover kunt u informatie krijgen bij uw dierenarts, bij de ambassade van het land waar u heen wilt gaan of bij de luchtvaartmaatschappij.”

Voor meer zomertips van Dr. Piet, klik hier.

Een fijne vakantie toegewenst en succes met fotograferen!