Wat bezielt een mens om bij een straathond de neus, oren en staart af te snijden? Dat trieste lot overkwam Baron, een Rottweiler uit Detroit (VS), die een zwervend bestaan leed. Maar dankzij de Michigan Humane Society en een chirurg van het Michigan State University Veterinary Medical Center is Baron geopereerd en er weer helemaal bovenop gekomen.

Rottweiler
Baron de Rottweiler | Foto: screenshot video Detroit News/Facebook

Baron werd vorige week geopereerd, nadat hij in januari was gevonden zonder neus, oren en met een halve staart. Hij moet vreselijk geleden hebben, en het is de vraag hoe het iemand überhaupt is gelukt om de hond zo vreselijk toe te takelen zonder dat deze de dader naar de strot vloog.

Vlag en wimpel
De operatie nam 2,5 uur in beslag, waarbij zijn openliggende neusholte werd afgesloten, de wonden van zijn afgesneden oren verzorgd werden en een stukje van zijn verminkte staart werd afgehaald tegen infecties. Na de operatie liet de Michigan Humane Society weten:

“Ons team van dierenartsen meldt dat Baron er met vlag en wimpel doorheen is gekomen. Hij rust nu uit om bij te komen. Baron bedankt iedereen voor hun liefde en ondersteuning.”

Dader
De operatie werd betaald dankzij maar liefst 40.000 dollar aan schenkingen, die uit de hele wereld binnenkwamen nadat het verhaal over Baron via de media bekend werd. Dit medeleven is natuurlijk hartverwarmend, maar Matthew Pepper, hoofd van de Michigan Humane Society, maakt zich ondertussen ernstig zorgen over het gedrag van de dader:

“Dit is een kwestie van openbare veiligheid, niet alleen maar een zaak van dierenmishandeling. Wanneer je naar Baron kijkt zie je gewoon hoe vreselijk zijn lijden is geweest. Iemand die dit kan aanrichten is ook in staat om dat bij een mens te doen. Het is onze plicht om alles in het werk te stellen de dader te vinden.”

Beloning
De opsporing van de dader wordt zeer serieus genomen, met een beloning van 32.000 dollar voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling. En voor wie denkt dat Baron na dit alles een hoopje ellende is, kijk vooral naar het onderstaande filmpje. Baron is zijn vertrouwen in de mens nog steeds niet kwijt, en is gelukkig nog altijd een grote vriendelijke lobbes.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel