Voor Valentijnsdag lanceert Bee Foundation een duurzaam Valentijnscadeau: ‘Geef de bijen bloemen, geef je lief Bee Miles’. Hiermee sponsor je de aanleg van bloemenoases voor bijen, hommels en vlinders op verschillende locaties in Nederland. In de zomer ben je welkom om te genieten in de bijenoases en kun je een Bee Event bijwonen.

Valentijnsdag
Geef de bijen bloemen, geef je lief Bee Miles | Foto: Bee Foundation

Op 14 februari met Valentijn vieren we die ene speciale geliefde. We geven bloemen, chocola, we gaan uit eten. Maar liefst 75 procent van ons eten komt tot stand doordat het wordt bestoven door insecten, ook de cacaobloem en de zaden waaruit de Valentijnsbloemen zijn gegroeid. En de bijen zijn de cupido’s onder deze insecten. Met hun bestuiving zorgen zij dat het leven doorgaat, dat er zaad wordt gevormd, vrucht wordt gezet en er voedsel is voor vogels, dieren en mensen.

Honger
Maar bijen hebben chronisch honger. Meer dan de helft van de 360 soorten in Nederland staat op de rode lijst en wordt met uitsterven bedreigd. Daarom zorgt Bee Foundation voor de aanleg van meerjarige voedselrijke bijenoases met bloeiende kruiden, struiken en bomen en geeft de stichting Bee Miles uit.

Valentijnsdag
Honingbij |Foto: ©Rollin Verlinda, Vilda natuurfotografen

Doe je mee?
Wil je iets bijzonders geven voor Valentijn? Geef je lief dan Bee Miles en daarmee 3, 5 of 10 m² bloemen aan de bijen. Bee Foundation zorgt voor de aanleg en het beheer van de bloemenoases voor bijen, hommels en vlinders. En in de zomer ben je welkom om jouw eigen bijenoase te bezoeken, die van anderen, of die van je Valentijn natuurlijk. Daarnaast organiseert Bee Foundation speciale Bee Events, waar je op vele manieren meer te weten kunt komen over deze bijzondere, leuke, mooie, hardwerkende, maar helaas ook bedreigde dieren.

Doe je mee? Meer informatie over Bee Miles voor je Valentijn vind je op de website van Bee Foundation.

Valentijnsdag
Help mee met de aanleg van bloemenoases voor bestuivers | Foto: Pixabay

Persbericht Bee Foundation