Vodafone Spanje heeft zich na contact met CAS International teruggetrokken als sponsor van stierenvechten. De stierenvechtarena Las Ventas, in Madrid, heeft tussen 7 mei en 10 juni een ruimte aangeboden voor het organiseren van een reeks van congressen en lezingen over het stierenvechten. Op de website van dit evenement (Espacio Arte y Cultura Madrid 2012, Año Hemingway) stond het logo van Vodafone als één van de sponsoren. CAS International heeft onmiddellijk contact opgenomen met Vodafone Nederland over deze kwestie.

Stierenvechten
Foto: CAS International

Eind mei ontvingen CAS International onderstaande reactie van Vodafone:

“Ik heb uw e-mail met e-mailadres intern doorgezonden naar onze marketing afdeling hier in Nederland, met het verzoek of er op de een of andere manier een mogelijkheid is om hier invloed op te krijgen. Dit zou dan een campagne van Vodafone Spanje zijn. Dit staat volledig los van Vodafone Nederland. Uiteraard begrijp ik uw associatie, echter meer dan dit voor u doorzenden kan ik helaas niet voor u betekenen.”

CAS heeft gereageerd op Vodafone Nederland en aangegeven dat er verwacht wordt dat Vodafone Spanje en Nederland hetzelfde beleid hanteren wat betreft het stierenvechten. Ook is Vodafone Nederland gevraagd CAS International te informeren over de stappen die het bedrijf zelf gaat nemen. Tot vandaag heeft CAS geen reactie meer ontvangen van Vodafone Nederland.

In de tussentijd hebben is er contact opgenomen met Vodafone Spanje: medewerkers hiervan hebben onmiddellijk stappen ondernomen om het Vodafone logo van de website van het evenement te verwijderen. Vodafone Spanje verzekerde CAS dat er geen financiële steun is gegeven aan dit evenement.

Andere bedrijven, zoals het automerk Porsche, staan ook op de lijst van sponsoren. Porsche Spanje is ook door CAS International benaderd, maar weigert sponsoring aan de promotie van het stierenvechten stop te zetten.

Stierenvechten veroorzaakt enorm veel dierenleed. Gisteren nog meldde PiepVandaag dat 3 gemeenten in Peru en Mexico hebben besloten stierenvechten te verbannen.

Bron ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.