Erwin VermeulenDe Nederlanderlandse Sea Shepherd-vrijwilliger Erwin Vermeulen, die op 16 december in Japan werd gearresteerd, wordt vandaag voorgeleid voor de Japanse rechter. Hij wordt ervan beschuldigd een Japanse dolfijnjager te hebben geduwd. Erwin wilde foto’s nemen van een transport van dolfijnen in Tajii.
Een vertegenwoordiger van het Nederlandse consulaat is aanwezig bij de rechtszaak. Japan heeft de beschuldiging van ,,simply assault” (mishandeling) niet gespecificeerd tegen het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Vermeulen ontkent met klem dat hij de dolfijnjager een duw zou hebben gegeven, laat staan iemand te hebben mishandeld.
Volgens directeur Geert Vons van Sea Shepherd Nederland, die momenteel in Japan is, is er tot nu toe weinig bekend over de gang van zaken. Wel is bekend dat Erwin vrijdag ook voor de rechtbank moet verschijnen. Mogelijk volgt dan een uitspraak, maar de rechters zouden tot 4 weken de tijd hebben om hun oordeel te vellen. Erwin riskeert een gevangenisstraf.
Afgelopen zondag werd er in Erwin’s woonplaats Veldhoven een benefietconcert georganiseerd. Bands al Nuclear Sushi, Lost in Sanity, Ink en Denvis traden op en er werd Sea Shepherd merchandise verkocht. De opbrengst van 3253,55 euro wordt gebruikt om de hoge advocatenkosten van Erwin te kunnen financieren.
Aanstaande zondag 29 februari organiseert de Partij voor de Dieren een benefietvoorstelling van de film The Cove in Amsterdam. Ook hiervan zal de opbrengst ten goede komen aan de juridische kosten van Erwin. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Klik hier voor meer informatie.
PiepVandaag startte een emailactie naar de japanse ambassade, om druk uit te oefenen Erwin Vermeulen vrij te laten. Inmiddels hebben ruim 7000 mensen meegedaan met deze emailactie. Help Erwin Vermeulen ook en stuur een email naar de Japanse Ambassade!


Word nu maandelijks donateur en ontvang de prachtige kalender van varken Sam in de bus

Word donateur