De eigenaar van de dierenwinkel waar vorige week zeker 140 dode dieren zijn gevonden is afgelopen dinsdag door de politie aangehouden. De dertigjarige man wordt verwaarlozing van de dieren en valsheid in geschrifte ten laste gelegd. Daarbij zou hij mensen hebben bedreigd.

Dierenwinkel Rotterdam
Screenshot NOS – Fauna World Rotterdam

De dierenpolitie deed woensdag in de dierenwinkel Fauna World aan de Uitweg in Rotterdam een inval nadat buurtbewoners hadden geklaagd over stankoverlast. In de winkel werden 140 dieren in kleine kooitjes gevonden die door honger om het leven zijn gekomen.

Het gaat om onder andere knaagdieren, slangen, schildpadden, spinnen, vossen, dingo’s (Australische wilde honden) en egels. Sommige dieren zijn naar Naturalis ter identificatie.

De eigenaar van de winkel ontkent de verwaarlozing overigens in alle toonaarden:

“Alleen de vijf dingo’s zijn de afgelopen dagen gestorven”, zo laat hij weten. De overige dieren waren al veel langer overleden. ‘Die lagen opgeborgen in de vriezers, de politie moet ze eruit hebben gehaald. Ik gebruik de winkel al ruim een jaar niet meer, tegenwoordig zit ik in de groothandel.”

De Partij voor de Dieren heeft inmiddels Kamervragen gesteld en wil dat de regels voor de verkoop van levende dieren worden aangescherpt.

Bronnen: AD.nl & AD.nl ©PiepVandaag.nl