Afgelopen vrijdag heeft de politie drie mannen aangehouden die worden verdacht van illegale hondenhandel. Het gaat om een 33-jarige man uit Hongarije en twee Nederlandse mannen van 21 en 24 jaar oud.  Ze worden verdacht van de illegale handel in honden waarbij de man uit Hongarije het transport zou hebben geregeld.

hondenhandel
Foto: itsvasco via photopin cc

Afgelopen vrijdag in de namiddag deed de dierenpolitie een inval bij een pand in Brunssum en een in Heerlen. Op de locatie in Heerlen werden tien puppy’s aangetroffen. De dieren zijn door de dierenpolitie meegenomen. Ook werden illegale medicijnen en valse paspoorten aangetroffen.

In Brunssum werden bij de inval in een huis drie Savannahkatten aangetroffen. Deze hybride kattensoort is een gefokte kruising tussen een huiskat en een wilde kat.

De drie verdachten zitten op dit moment nog vast. De politie zegt dat het onderzoek naar de illegale handel in honden nog loopt en dat zij meer arrestaties niet uitsluit.

De dierenpolitie deed de inval samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Bron: 1Limburg.nl ©PiepVandaag.nl