Gewelddadige aanval op asiel in Curtea de Arges, Roemenië

In de nacht van 5 op 6 november hebben enkele onbekenden een asiel in Curtea de Arges, Roemenië, aangevallen. Het asiel wordt gerund door organisatie Tierheim Hoffnung & Liebe e.V. en er verblijven zo’n 600 honden. Enkele honden zijn gedood en vele zijn vermist.

asiel

Foto via Map of Hope

Tijdens de aanval op asiel Hoop en Liefde was er een beheerder aanwezig, die helaas in haar eentje machteloos stond. De daders mishandelden honden en joegen ze naar buiten. 37 honden zijn nog vermist. Twee honden werden op gruwelijke wijze gedood: van Nimrod trof men alleen het hoofd aan en Tristan was van zijn ingewanden ontdaan. Oldie, een oude, blinde hond bleek gewond, hij was in een rioolbuis gegooid en had flinke japen over zijn hele lichaam. Een van de ontsnapte honden zag men later terug in de stad, maar het dier was zo bang dat het niet gevangen kon worden.

Enkele honden zouden binnenkort afreizen naar adoptiegezinnen in Duitsland, waaronder Oldie. Toen de adoptiefamilie hoorde hoe hij is toegetakeld zijn zij direct naar Roemenië gereden om hem zelf op te halen. Hij is nu gelukkig veilig. Een andere hond die geadopteerd zou worden, Mona, is helaas nog vermist.

Wie de daders zijn is niet bekend, het asiel heeft nooit bedreigingen ontvangen. Mogelijk gaat het om hondenvangers die de honden wilden stelen voor de kill shelters (openbare asiels waar honden worden gedood) in de omgeving van Curtea de Arges.  Ook zou het om de beruchte ASPA kunnen gaan, die organisatie heeft ook asiels in Boekarest overvallen. Daarnaast kan de aanval betrekking hebben op een negatief bericht over asiel Hoop en Liefde dat onlangs verscheen in de Arges Express. Volgens bronnen stelde dit het asiel  in een verkeerd daglicht en berust het op onwaarheden.

De asielmedewerkers zijn vanzelfsprekend zeer geschokt en ontdaan. Ze hopen met hulp van mensen in de omgeving de vermiste honden weer terug te vinden, mogelijk in een gemeente-asiel. Maar ook het leven van de resterende honden is in gevaar, men is bang dat de daders terugkomen. Hoop en Liefde probeert nu een lokale veiligheidsdienst in te schakelen, maar dat is erg duur. Zie de website van Tierheim Hoffnung & Liebe voor meer informatie.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Heb hier geen woorden voor, en het wordt hoog tijd, dat er een partij komt, die deze gruwelijkheden afstraft, want alleen met geweld kun je dit stoppen, praten helpt niet meer!!

  Vreselijk, die stakkers!!

 2. Ik werk voor een dierenorganisatie in Roemenië en deze informatie klopt niet, althans, is verouderd. Ik denk dat je niet een activisten website moet gebruiken als bron. Vind het slechte journalistiek van jullie. Er gebeurt veel onrecht en er is veel leed, maar wel graag de juiste feiten.

  • Hallo Isabella, lees net je antwoord op dit verhaal.
   Is er in November geen aanval op dit dierenasiel geweest dan?
   Ik heb namelijk alle fotos van de vermiste honden op mijn Facebook staan, vandaar mijn vraag.
   Bedankt, groetjes van San.

 3. De Backer Danny zegt:

  dit is de reden waarom men spreekt van het dierenRIJK en het mensDOM

 4. DIT IS HET EINDE VAN DE MENSELIJKE BESCHAVING

 5. Stop this cruelty!

 6. Ik wordt echt ziek en verdrietig van dit soort berichten.