Terwijl de provincie Noord-Holland officieel nog beslissen moet over de te verlenen ontheffing om tienduizenden ganzen rond Schiphol te laten vergassen, is de eerste indicatie dat die ontheffing op handen is, een feit.

Schiphol - Duke Faunabeheer
By Shirley de Jong (Own work) [CC-BY-SA-2.5], via Wikimedia Commons
Sinds vandaag valt te lezen op de site van de overheid dat Duke Faunabeheer, de naam nog in ons geheugen gegrift naar aanleiding van de ganzenvergassing van vorig jaar, de vrijstelling van het verbod op koolstofdioxide, ten behoeve van de bestrijding van ganzen rondom de luchthaven Schiphol heeft gekregen. De regeling is per vandaag afgegeven en geldt tot 13 september 2013.

Op de site staat ook dat het verzoek van Duke Faunabeheer al is ingediend op 24 april 2013.

De vrijstelling wordt verleend ten behoeve van de bestrijding van ganzen rondom de luchthaven Schiphol (Artikel 1). Waarbij het gebruikt mag worden in een straal van 20 kilometer rondom de luchthaven (Artikel 2).

PiepVandaag.nl zal de komende tijd aandacht blijven besteden aan de omstreden ganzenvergassing en heeft met RTV Noord-Holland een serie gemaakt over het lot van de ganzen van Schiphol.

Zie voor de complete tekst van de vrijstelling: wetten.overheid.nl.

©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.