Op vrijdag 20 juli dolfijn Kuluta overleden. Het dier leefde in gevangenschap in Dolfinarium Harderwijk, waar hij optrad voor publiek. Kuluta was nog maar veertien jaar. In het wild kunnen dolfijnen wel  veertig jaar worden.

Dolfijnen
©Corbis

Het dolfinarium meldt op de website dat uit resultaten van de eerste sectie is gebleken dat Kuluta is overleden aan een ernstige longaandoening. “Kuluta had al een aantal jaren medische problemen en de laatste tijd verslechterde zijn toestand”.

Kuluta is de eerste dolfijn die in de Dolfijnendelta van Dolfinarium Harderwijk is geboren. Het dier heeft dus zijn hele leven in gevangenschap doorgebracht. Dit is zeer stressvol voor een dolfijn, die in het wild wel zo’n 160 kilometer per dag aflegt. Ook hun sonar, waarmee ze met hun soortgenoten communiceren, reikt kilometers ver.

PiepVandaag roept mensen op niet naar dolfinaria te gaan, wegens het grote dierenleed dat gepaard gaat met dolfijnenshows.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor

 


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.