In Ontario in de Verenigde Staten heeft een varken ontzettend veel geluk gehad. Ze was al onderweg in een vrachtwagen naar het slachthuis, toen ze door omstandigheden van de wagen af viel. Met vereende krachten werd ze gered en mag ze voortaan een heerlijk leven leiden bij dierenopvang Refuge RR.

varken ontsnapt
Harley Quinn heeft veel geluk gehad | Foto: schermafdruk video

Het varken, nu Harley-Quinn genaamd, werd na haar val opgemerkt door een groepje mensen, waaronder redders van de organisatie Refuge RR. Nog niet zo lang geleden leek het alsof haar lot de dood was, maar nu is Harley-Quinn veilig en herstellende in een comfortabel nieuw huis.

Harley-Quinn moest snel geholpen worden, anders liep ze het risico door een auto aangereden te worden. Het was -20 °C, ze had honger, ze was bang en zat onder de schaafwonden en kneuzingen. Gelukkig werkten SPCA l’Ouest, de politie, wegwerkers en Refuge RR snel samen om het varken te vangen en haar meteen in veiligheid te brengen.

varken ontsnapt
Harley-Quinn werd gevangen en in een auto geladen | Foto: Refuge RR

Ze werd in het voertuig van de reddingswerkers gehesen, klaar om vervoerd te worden naar Refuge RR. Tijdens de rit liet ze haar redders blijken hoe dankbaar ze was door haar neus tegen hun benen te wrijven.

Nu heeft ze een plek waar het warm en gezellig is en ze gevoed, en vooral geliefd, wordt. Ze heeft nu een leven dat een varken verdient, en met dank aan de snelle hulp van lieve mensen, die alles wilden doen om haar uit het gevaar te halen, geniet ze nu van het leven dat elk dier zou moeten kunnen leiden.

De medewerkers van Refuge RR redden dieren van de slacht, misbruik, geweld en verwaarlozing. Zowel wilde dieren, huisdieren en boerderijdieren. Ze geven hen een plek om te wonen en gebruiken hun netwerk om dieren te plaatsen die ze niet kunnen houden. Ook zoeken ze permanente huisjes voor dieren die gezond zijn en adopteerbaar. Hun doel is om dieren voor de rest van hun leven te beschermen en er dus voor te zorgen dat ze veilige en stabiele huizen hebben voor altijd.

Bron: OneGreenPlanet ©Animals Today Sophie Janssen