Op 20 februari vraagt de Belgische politie hondenasiel Lief en Leed twee honden bij een boerderij op te halen. Bij het pand in Zottegem treffen de medewerkers een gruwelijk tafereel van extreem verwaarloosde en zelfs dode dieren aan.

mechelse herder hond
Foto: 123RF

Overlevenden
De twee honden die nog in leven zijn, een Mechelse herder van zo’n tien jaar oud en een kruising Argentijnse dog van 1,5 jaar zaten opgesloten in een ren bedekt met zo’n 10 cm poep. Beide honden zijn vel over been en vooral de oudste hond is er erg slecht aan toe.

Hel op aarde
De hulpverleners vinden ook twee dode Mechelse herders. In de aangrenzende wei liggen vijf dode koeien en een dood paard. Ook in een donkere stal treffen ze dode dieren aan: een koe en haar kalfje. Vast staat dat voor alle dieren het leven op deze boerderij een hel is geweest.

Melding door omwonende
Door de tip van een buurman werd de politie geattendeerd op het dierenleed. Hoewel de boerderij niet afgelegen ligt en er genoeg passanten zijn, bleef de ellende die zich hier afspeelde blijkbaar lange tijd onopgemerkt. Heeft al die tijd niemand iets gezien? Of dacht men dat het wel meeviel? Voor tien dieren kwam hulp helaas te laat. Het Openbaar Ministerie bepaalt nu wat er met de twee honden gebeurt, die Lief en Leed heeft opgevangen. Hopelijk krijgen ze een nieuw baasje als ze zijn opgeknapt, maar de mogelijkheid bestaat ook dat ze terug moeten naar de eigenaar.

Bron: Pets.be

©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.